Έλληνας ο πρωταγωνιστής της ταινίας που περιγράφει την πορεία του Σαρκοζί

Ο 47χρονος ηθοποιός, Ντενίς Ποδαλίδης, από πατέρα Έλληνα και μητέρα Γαλλίδα, είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή πόσο σοβαρά έχει πάρει τον ρόλο του και πως το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να μην τον γελοιοποιήσει. Ο ίδιος είπε γι’ αυτό: ”Σκοπός μου είναι να τον κάνω να δείχνει ανθρώπινος και να του προσδώσω βάθος”.

Για να επιτευχθεί μεγαλύτερη ομοιότητα με τον Γάλλο πρόεδρο, σύμφωνα με την εφημερίδα ”Espresso”, ο ηθοποιός λόγω του προβλήματος φαλάκρας που αντιμετωπίζει, χρειάστηκε να βάλει στην ταινία περουκίνι. Όταν, μάλιστα, ο Σαρκοζί ενημερώθηκε για το καστ της ταινίας είπε χαρακτηριστικά: ”Αυτό δεν είναι δίκαιο! Αυτός έχει λιγότερα μαλλιά από ‘μένα!”

Η ταινία θα προβληθεί τον Μάιο και θεωρείται αρκετά ενοχλητική για τον Νικολά Σαρκοζί, γιατί εστιάζει σε μεγάλο βαθμός στους λόγους για τους οποίους τον άφησε η Σεσίλια την ημέρα που εξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας.

Η ταινία είναι η πρώτη που που αφορά Γάλλο πρόεδρο, ενώ αυτός είναι ακόμα στο πόστο του και ξεκινάει με την ιδιαίτερη καυστική σκηνή του Σαρκοζί, που ξυπνάει μόνος του σ’ ένα ξενοδοχείο των Ηλυσίων Πεδίων μετά το βράδυ των πανηγυρισμών της νίκης του. Το σενάριο έχει γράψει ο ιστορικός και σεναριογράφος Πατρίκ Ροτμάν και τη Σεσίλια υποδύεται η ηθοποιός Φλοράνς Περνέλ.

Read More

And More