Έλληνας τραγουδιστής αποκαλύπτει: “Έφτασα ένα βήμα πριν γίνω μοναχός”

Ένα βήμα πριν από τον μοναχισμό στο Άγιον Όρος έφτασε ο Αλέξης Νείρος, από τα πιο γνωστά ονόματα στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι, με δεκάδες συνεργασίες και εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα που έχουν αφήσει εποχή. Ο ίδιος έχει κυκλοφορήσει πολλές δισκογραφικές δουλειές και μετράει συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Αλκαίος, ο Βασίλης Καρράς, η Κατερίνα Στανίση, ο Σταμάτης Κόκοτας, η Λίτσα Γιαγκούση και πολλοί άλλοι. Όλα πήγαιναν κατ’ ευχήν στη ζωή και την καριέρα του, μέχρι που έπεσε θύμα της οικονομικής κρίσης.

Σειρά είχε η κατάθλιψη και η σκέψη να τα παρατήσει όλα. Ένα προσκύνημα στο Άγιον Όρος έμελλε να αλλάξει όλη την κοσμοθεωρία του. “Έφτασα ένα βήμα προτού εγκαταλείψω τα εγκόσμια και γίνω μοναχός” αποκαλύπτει ο ίδιος στην εφημερίδα “Espresso”. Μετά από μια επιτυχημένη καριέρα ακολούθησαν η πτώση λόγω της ύφεσης και τα δραματικά επακόλουθα. Για τρία ολόκληρα χρόνια πάλεψε με το “τέρας” της κατάθλιψης. Σταμάτησε να τραγουδάει και έπιασε δουλειά στο καφέ της αδερφής του. Η οικονομική κρίση τον επηρέασε ψυχολογικά με τον Αλέξανδρο Νείρο να φτάνει στην κατάθλιψη.

Ο γνωστός τραγουδιστής μέσα στη δίνη της κατάθλιψης αποφασίζει να κάνει ένα προσκύνημα στο Άγιον Όρος. Εκεί μένει για έναν μήνα και σκέφτεται να ακολουθήσει τον μοναχισμό. “Πριν από δύο χρόνια πήγα για προσκύνημα στο Άγιον Όρος. Ενώ ήταν να κάτσω για λίγες ημέρες, η επικοινωνία που ένιωσα με το Θεό και η ηρεμία του Όρους με έκαναν να καθίσω ένα ολόκληρο μήνα. Εκεί βρήκα το φως της διεξόδου του τούνελ που είχα μπει μέσα από την κατάθλιψη. Ο πνευματικός με βοήθησε πολύ. Πέρασε από το μυαλό μου να γίνω μοναχός. Αλλά αποφάσισα να επιστρέψω στα εγκόσμια εξαιτίας του γιου μου. Είναι 15 χρονών και ακόμα με χρειάζεται δίπλα του…”, ανέφερε ο Αλέξης Νείρος στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Κάραλη.

Read More

And More