Έλληνες που κατέκτησαν την Αμερική και κοσμούν την διεθνή showbiz!

Κατέκτησαν το «αμερικάνικο όνειρο» και αποτελούν τους κορυφαίους «πρεσβευτές» της Ελλάδας στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Γίνονται συνεχώς σημείο αναφοράς και κάθε φορά που αναφέρονται στην χώρα καταγωγής τους, το κάνουν με περηφάνια. Την ίδια περηφάνια που νιώθουμε κι εμείς όταν τους βλέπουμε ανάμεσα στους λαμπερούς αστέρες του Hollywood και των media. Όλοι τους ανήκουν στους 50 πλουσιότερους ομογενείς στις ΗΠΑ, όπως παρουσιάστηκαν στην ετήσια ειδική έκδοση του “Εθνικού Κήρυκα”. Ας τους δούμε…

Η συμμετοχή της στην περίφημη τηλεοπτική σειρά «Τα φιλαράκια» δεν την έκανε μόνο διάσημη αλλά και πολύ πλούσια. Η… Κρητικιά Τζένιφερ Άνιστον (Αναστασάκη), η «αγαπημένη» των ΗΠΑ, όπως την αποκαλούν στο Χόλιγουντ, έχει περιουσία που αγγίζει τα 230 εκατ. δολάρια. Και πώς να μην έχει καταφέρει να κερδίσει τόσα χρήματα, όταν για το κάθε επεισόδιο της δημοφιλούς σειράς που γύρισε δέκα κύκλους, εισέπραττε 1 εκατ. δολάρια!

Εκτός όμως από τα επαγγελματικά της έσοδα, πέρυσι κέρδισε από την αγορά του σπιτιού της, το οποίο πούλησε έναντι 35 εκατ., σε διπλάσια τιμή απ’ ό,τι το είχε αγοράσει. Οσο ψηλά κι αν έφτασε πάντως, η Ανιστον δεν ξεχνάει τις ρίζες της μάλιστα φήμες που επιβεβαιώνονται από το ευρύτερο οικογενειακό της περιβάλλον λένε πως θα επιλέξει την ιδιαίτερη πατρίδα της, τα Χανιά, για τον γάμο της που θα γίνει φέτος το καλοκαίρι.

Αλλη μια ηθοποιός-παραγωγός -πλέον και τραγουδίστρια- με προσωπική περιουσία 200 εκατ. δολ. είναι η Ρίτα Ουίλσον, σύζυγος του Τομ Χανκς. Το πραγματικό της όνομα είναι Μαργαρίτα Ιμπραήμοφ, ο πατέρας της γεννήθηκε στα Πομακοχώρια και η μητέρα της σε ελληνόφωνο χωριό στα σύνορα της Αλβανίας. Η 55χρονη σήμερα Ουίλσον έγινε ευρύτερα γνωστή το 2002 συμμετέχοντας στην παραγωγή της κωμωδίας «Γάμος αλά ελληνικά» με πρωταγωνίστρια την καλή της φίλη, επίσης Ελληνίδα, Νία Βαρντάλος.

Συνεργασία Ελληνίδων… Το 2008, έκανε την παραγωγή του «Mamma Mia» στη Σκόπελο, ταινία η οποία απέφερε κέρδη ύψους 600 εκατ. δολαρίων, ενώ διαφήμισε την Ελλάδα με τον καλύτερο τρόπο. Αλλωστε η ίδια και ο σύζυγός της επιλέγουν τη χώρα μας σχεδόν κάθε καλοκαίρι για τις διακοπές τους, στο σπίτι τους στην Αντίπαρο.

Η κ. Ουίλσον είναι υπεύθυνη για τη στήλη «Βaby Boomers» της Huffington Post που απευθύνεται σε νέες μητέρες. Η δημιουργός της διαδικτυακής εφημερίδας, Αριάνα Στασινοπούλου Χάφινγκτον, βρίσκεται στην 39η θέση της λίστας με περιουσία 130 εκατ. δολαρίων. Η Huffington Post, η δημοφιλής ιστοσελίδα με 26 εκατ. επισκέπτες μηνιαίως το 2011, «άλλαξε χέρια» πριν από έναν χρόνο όταν η Χάφινγκτον και οι συνεργάτες της πούλησαν το μερίδιό τους στην «American Online» έναντι 315 εκατ. δολ.

Η γυναίκα-φαινόμενο των μίντια όπως την αποκαλούν έχει γράψει 13 βιβλία, ενώ συγκαταλέγεται στη λίστα με τους 100 δημοφιλέστερους ανθρώπους που επηρεάζουν την κοινή γνώμη.

Στην 48η και τελευταία θέση της λίστας με περιουσία 40 εκατ. δολ. φιγουράρει μια από τις πιο ακριβοπληρωμένες κωμικούς ηθοποιούς της τηλεόρασης, η 41χρονη Τίνα Φέι, καθώς και ο 59χρονος πρόεδρος της Fox Filmed Entertainment Τζιμ Γιαννόπουλος.

Εχει γραφτεί πως η Φέι μόνο από την εκπομπή «Saturday night live» έβγαζε ως παραγωγός 1,5 εκατ. δολάρια τον χρόνο ενώ για τα επεισόδια του περσινού κύκλου της σειράς «30 Rock» αλλά και από τις πωλήσεις του βιβλίου της κέρδισε 13 εκατ.

Ο «χρυσοχέρης του Χόλιγουντ», όπως αποκαλούν τον κ. Γιαννόπουλο, το όνομα του οποίου κοσμεί υπερπαραγωγές όπως ο «Τιτανικός» και το «Αβατάρ», μαζί με τον συνέταιρό του Τομ Ρόθμαν θεωρούνται σήμερα οι δύο ισχυρότεροι άντρες της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Ο ίδιος επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα και στο πρόσφατο παρελθόν είχε δείξει ενδιαφέρον για να «μετακομίσει» στα μέρη μας χολιγουντιανές παραγωγές.

Μία εξίσου δυναμική Ελληνίδα κατακτά τον ανδροκρατούμενο κόσμo της γαστρονομίας. Πρόκειται για τη 44χρονη Κατ Κόρα, την πρώτη (και μοναδική μέχρι σήμερα) γυναίκα που κατάφερε να κερδίσει το 2005 στον διαγωνισμό «Iron Chef».

Από τότε παρουσιάζει το τηλεοπτικό «Food Network», ασχολείτα0000ι με τη συγγραφή βιβλίων, είναι ιδρύτρια και πρόεδρος του φιλανθρωπικού οργανισμού «Chefs for Humanity» και σύμβουλος μεγάλων εταιρειών. Το οικογενειακό της επίθετο ήταν Καραγκιόζος, το οποίο ο παππούς της Πίτερ (ιδιοκτήτης εστια¬το¬ρίων) άλλαξε στο πιο? εύηχο Κώστας. Η ίδια σχεδίασε το πρώτο της εστιατόριο σε ηλικία 00015 ετών. Η περιουσία της ανέρχεται στα 40 εκατ. δολάρια.

Read More

And More