Ελληνες στο Χόλιγουντ !

Ολο και περισσότεροι ηθοποιοί αλλά και τραγουδιστές αφήνουν τη χώρα μας για να κυνηγήσουν το περίφημο αμερικανικό όνειρο και να κάνουν διεθνή καριέρα. Σύμφωνα με δηλώσεις τους, δεν πρόκειται για εύκολη υπόθεση, αλλά για κάποιους η επιμονή είναι στάση ζωής. Ποιοι τα κατάφεραν και ποιοι τελικά έφτιαξαν τη βαλίτσα τους και γύρισαν στην πατρίδα;

Ο Aνθιμος Ανανιάδης μετά τη σειρά «Μαρία η άσχημη», πίστεψε πως ωρίμασε καλλιτεχνικά και έφυγε για την Αμερική. Aλλαξε το όνομά του σε Anthem Moss (!) κι έπαιξε στην ταινία «1001 ways to enjoy the missionary position» με αρκετά γυμνά που σκανδάλισαν τον gossip ελληνικό Τύπο. «Δεν θα γίνω ποτέ σερβιτόρος!», δηλώνει, για να μας γνωστοποιήσει ότι στο Χόλιγουντ κυνηγά το όνειρό του, αν και τόσο καιρό έχει κάνει μόνο 2 ταινίες μικρού budget.

Η Μιμή Ντενίση λέγεται πως ετοιμάζει σενάριο για την αμερικανική TV και η καλή της φίλη Ολυμπία Δουκάκη θα φροντίσει να το προωθήσει στους κατάλληλους ανθρώπους. Εξάλλου, η βραβευμένη με Oσκαρ ηθοποιός πιστεύει πολύ στο ταλέντο της Ντενίση και έχει δηλώσει ότι θα μπορούσε να τα καταφέρει στο Χόλιγουντ. Οι πληροφορίες που θέλουν τον Λαζόπουλο να είναι με ηρεμιστικά έπειτα από αυτήν τη δήλωση ελέγχονται ως ανακριβείς.

Η Κατερίνα Μουτσάτσου, πάλι, έχει φύγει από τα πάτρια εδάφη εδώ και καιρό, και είναι η μόνη που πραγματικά κάνει ?έστω και μικρή- καριέρα στο εξωτερικό. Eχει αρκετές συμμετοχές σε τουρκικές παραγωγές, ενώ είχε έναν μικρό ρόλο στην blockbuster κωμωδία «The Hangover». Ο Μάνος Γαβράς, που δεν ήταν και σταρ στην Ελλάδα, αποφάσισε κι αυτός να δοκιμάσει την τύχη του στα ξένα και μέχρι στιγμής δεν τα έχει πάει άσχημα, με αποκορύφωμα τον ρόλο του στην ταινία «Back up plan», στο πλευρό της Τζένιφερ Λόπεζ.

Το ίδιο ισχύει και για τη Χριστίνα Αλούπη, που άφησε την ελληνική τηλεόραση (παρουσίαζε μαζί με τον Στέφανο Χίο το πρωινό του Star) και έφυγε για το Λος Αντζελες να σπουδάσει. Τον τελευταίο καιρό είναι η ανταποκρίτρια της ιστοσελίδας Greek Hollywood Reporter και καλύπτει τα Οσκαρ και τις λαμπερές εκδηλώσεις στην Πόλη των Αγγέλων.

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος από το 2009 έριξε μαύρη πέτρα πίσω του και αποφάσισε να ζήσει το αμερικανικό όνειρο. Highlight στη διεθνή καριέρα του είναι ο guest ρόλος του στον έβδομο κύκλο επεισοδίων της σειράς «The closer», στην οποία υποδύθηκε έναν καταζητούμενο από την αστυνομία.

Ο Αλέξης Γεωργούλης είναι ο μόνος ηθοποιός που βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και αποφάσισε να φύγει για το- Αμέρικα. Αφορμή στάθηκε η επιλογή του από τη Νία Βαρντάλος να συμπρωταγωνιστήσει στην ταινία της «Ερωτας στα ερείπια». Δεν ήταν εισπρακτική επιτυχία, ώστε να του απογειώσει την καριέρα, αλλά ήταν αρκετό για να πάρει την απόφαση να μετακομίσει, περιμένοντας την ιδανική πρόταση.

Ο Σάκης Ρουβάς, πάλι, βρέθηκε για πρώτη φορά στην Αμερική αμέσως μετά το σκάνδαλο με τη συναυλία στα Κατεχόμενα. Λίγα χρόνια μετά προσπάθησε να γίνει σταρ του σινεμά. Δεν τα κατάφερε και γύρισε πίσω, αλλά η ευκαιρία για να παίξει στη μεγάλη οθόνη ήρθε με την αμερικανική ταινία «Duress» με τον Μάρτιν Ντόνοβαν, που ως ψυχοπαθής δολοφόνος ενθουσίασε ακόμα και τον κριτικό Δημήτρη Δανίκα.

Ο Θοδωρής Ζουμπουλίδης είναι ο μόνος που κάνει καριέρα στο Χόλιγουντ, με το όνομα Theo Alexander, χωρίς να έχει δοκιμαστεί πρώτα στα πάτρια εδάφη. Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην πετυχημένη σειρά «True Blood» ενώ έχει παίξει και μικρούς ρόλους σε σειρές όπως το «CSI». Βέβαια, υπάρχουν και περιπτώσεις που κάποιοι πήγαν, είδαν και απήλθαν, όπως ο Νίκος Ψαρράς, που προσπάθησε στην Αμερική, αλλά τελικά γύρισε στην Ελλάδα.

Το ίδιο ισχύει και για τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, που παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής στο L.Α. αλλά σύντομα βρέθηκε πίσω. Ο Κώστας Σόμμερ έκανε κι αυτός την προσπάθειά του και κατάφερε να πάρει κάποιους μικρούς ρόλους, όπως στην ταινία «Deuce Bigalow: European Gigolo» με τον Ρομπ Σνάιντερ, αλλά και αυτός τα μάζεψε και γύρισε πίσω!

Πηγή : TV Εθνος

Read More

And More