Η Σοφία Τσίπα, παρουσιάζει την δεύτερη ποιητική της συλλογή

Η Σοφία Τσίπα, παρουσιάζει την δεύτερη ποιητική της συλλογή | tlife.gr

Η Σοφία Τσίπα παρουσιάζει τη νέα της ποιητική συλλογή, με τίτλο «Στεντόρεια» που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Φερενίκη. Η παρουσίαση θα γίνει την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη. Ομιλητές θα είναι η συγγραφέας Έλενα Ακρίτα, ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας και ο ομότιμος καθηγητής Γλωσσολογίας ΕΚΠΑ Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, ενώ τα ποιήματα θα αναγνώσει ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Συνεχίζοντας στο μονοπάτι της ποίησης όπου ξεκίνησε το 2016, η Σοφία Τσίπα παρουσιάζει με «στεντόρεια φωνή» 38 ποιητικές συνθέσεις, και πάλι στη φόρμα του ομοιοκατάληκτου στίχου την οποία αγαπά, για όσα καταγράφει και βιώνει στη σύγχρονη πραγματικότητα αλλά και για όσα συν-αισθάνεται και καταθέτει: Οι άνθρωποι που κουβαλά μέσα της και συναντά γύρω της, η συντροφικότητα και η μοναξιά, το δίκαιο και το άδικο που μοιραζόμαστε όλοι, το φως και το σκοτάδι της ανθρώπινης ψυχής, μέσα από τον ποιητικό λόγο και τη δύναμη των λέξεων.

 

H Σοφία Τσίπα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Σπούδασε στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών με καθηγητές τους: Μ. Πλωρίτη, Σ. Ευαγγελάτο, Ν. Βαγενά, Γ. Μπαμπινιώτη, Κ. Γεωργουσόπουλο, Γ. Μιχαηλίδη, Λ. Κονιόρδου, Λ. Τασοπούλου, Μ. Στεφανίδη και πολλούς άλλους.

Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του τμήματος Θεατρικών Σπουδών με τίτλο: «Παγκόσμιο θέατρο θεωρία και πράξη», με πτυχιακή εργασία στη σκηνοθεσία θεάτρου. Παρακολούθησε έναν κύκλο σπουδών σκηνοθεσίας κινηματογράφου στο New York college με καθηγητή τον Παντελή Βούλγαρη. Εργάστηκε στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου ως βοηθός σκηνοθέτη και σύμβουλος δραματολογίου.

Από το 2008 εργάζεται στην τηλεόραση του Σκάι ως δημοσιογράφος στο δελτίο ειδήσεων και σε ενημερωτικές εκπομπές. Παρουσίασε επί τρία χρόνια την ψυχαγωγική εκπομπή «Ο κόσμος Ανάποδα» στην τηλεόραση του Σκάι και για ένα χρόνο το πολιτιστικό μαγκαζίνο «All about Art» από την ίδια τηλεοπτική συχνότητα. Το 2016 εξέδωσε την πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Χασμωδία», από τις εκδόσεις Momentum. Την ίδια χρονιά δημιούργησε το ηλεκτρονικό πολιτιστικό περιοδικό talkofthetown.gr

READ more