Elton John: Αποκαλύπτει το μεγάλο παράπονό του από τον πατέρα του που τον “πονάει” ακόμα!

Μπορεί να έγινε Sir και να γεμίζει πάντα τα στάδια και τους συναυλιακούς χώρους όπου επιλέγει να εμφανίζεται, αλλά για τον Elton John πάντα θα υπάρχει μια “κενή θέση” ανάμεσα στο κοινό του. Το “κενό” αυτό, που τον πληγώνει ακόμα και σήμερα, είναι εκείνο που άφησε πίσω του ο πατέρας του φεύγοντας από τη ζωή, καθώς όπως εξομολογήθηκε στο περιοδικό TIME o Elton John, ο Stanley Dwight μέχρι το τέλος της ζωής του, δεν είδε ποτέ τον γιο του να ερμηνεύει τα τραγούδια του.

“Ο πατέρας μου είχε αποκλείσει το ταλέντο μου από τη ζωή του και πραγματικά ποτέ δεν κατάλαβα γιατί. Ήταν η ομοφοβία του; Ήταν ο φόβος; Δεν ξέρω” λέει ο Sir Elton John και παραδέχεται πως αυτό είναι το μεγάλο του παράπονο από εκείνον και κάτι που ακόμα και σήμερα τον πονάει.


O πατέρας του Elton John, Stanley Dwight.

“Ήταν μια επώδυνη απουσία για εμένα. Αλλά πιστεύω πως ήταν και ένα σημαντικό κενό για τον πατέρα μου. Αυτά τα πράγματα κάνει η προκατάληψη στους ανθρώπους” συμπληρώνει. Ο ίδιος είχε αναφερθεί ξανά στην έλλειψη υποστήριξης από την πλευρά του πατέρα του λίγο μετά την γέννηση του γιου του Zachary το 2011.

Ο Elton John ξεκίνησε να παίζει πιάνο στα τρία του και σπούδασε στην συνέχεια στην Βασιλική Ακαδημία Μουσικής. Ο ίδιος έλεγε πως ο αυστηρός πατέρας του, που πολέμησε μάλιστα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ποτέ δεν είχε ενδιαφερθεί για την πορεία του στη μουσική παρότι ο ίδιος ήταν επίσης δεινός οργανοπαίχτης -έπαιζε τρομπέτα-.

“Δεν ήρθε ποτέ να με ακούσει. Ποτέ. Ήταν ένας σκληρός άνθρωπος χωρίς αισθήματα. Ξέρεις ήταν στη RAF. Ήταν αυστηρός, μετά απογοητεύτηκε από εμένα και στο τέλος ήταν απλά απών. Ήθελα απλά να αναγνωρίσει τι έχω καταφέρει και δεν το έκανε ποτέ”, είπε ο Elton John. Η αλήθεια είναι πως ο Stanley Dwight ονειρευόταν μια πιο συμβατική καριέρα για τον γιο του και τον ωθούσε να γίνει τραπεζικός υπάλληλος. Τελικά χώρισε από τη μητέρα του Elton John όταν εκείνος ήταν 15 ετών.

“Δεν ήταν όμως ότι ήταν έτσι γενικά. Αργότερα ξαναπαντρεύτηκε και έκανε καινούργια οικογένεια και ήταν ο τέλειος πατέρας για τα παιδιά του. Δεν ήταν ότι είχε θέμα γενικά με τα παιδιά, είχε θέμα με εμένα” καταλήγει ο Elton John, που τα τελευταία επτά χρόνια έχει απομακρυνθεί και από τη μητέρα του μετά από μία διαφωνία τους σχετικά με τις φιλικές σχέσεις που διατηρούσε με τον πρώην manager του τραγουδιστή John Reid και τον πρώην βοηθό του Bob Halley που ο γιος της δεν ένεκρινε. Από την άλλη, η μητέρα του Sheila, δεν ενέκρινε τον γάμο του με τον σύντροφό του, David Furnish.


O Elton John με τον σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά.

Read More

And More