Έμεινε 29 χρόνια στην φυλακή λόγω… λάθους!

Έμεινε 29 χρόνια στην φυλακή λόγω… λάθους! | tlife.gr

Ο Αφροαμερικανός Raymond Tauler καταδικάστηκε το 1981 σε φυλάκιση με την κατηγορία του βιασμού 11χρονης στο Οχάιο. Όπως διαπιστώθηκε 29 χρόνια μετά το δικαστήριο είχε κάνει λάθος. Ο άτυχος μουσικός πάντα φώναζε πως ήταν αθώος. Όμως η 11χρονη τον είχε αναγνωρίσει σαν βιαστή της.

Πριν δύο χρόνια αποφάσισαν να κάνουν τεστ DNA για να διαπιστωθεί αν ο 52χρονος είναι όντως ένοχος ή όχι. Τα αποτελέσματα βγήκαν φέτος και ο Raymond επιτέλους αφέθηκε ελεύθερος! Η γυναίκα που τον καταδίκασε, Αylin Galaher, πήγε κλαίγοντας και του χάρισε την ελευθερία του.

Ως αποζημίωση του δώθηκαν 40.000 δολάρια για κάθε χρόνο που πέρασε στην φυλακή. Ωστόσο τα χρήματα δεν μπορούν να του δώσουν πίσω τα χρόνια που στερήθηκε πίσω από τα κάγκελα. Ο άτυχος άντρας δεν είναι ο μόνος που καταδικάστηκε άδικα. Υπάρχουν άλλα 253 άτομα, έγχρωμα στην πλειοψηφία τους, που εκτελούν ποινές χωρίς να έχουν διαπράξει κάποιο έγκλημα.

Στην απελευθέρωση του Raymond έπαιξε μεγάλο ρόλο μία μη κυβερνητική οργάνωση που ασχολείται με αυτά τα θέματα και έχει υποσχεθεί να βοηθήσει και στην αποφυλάκιση των άλλων κρατουμένων. Πολλοί κάνουν λόγο για ρατσισμό. Δεν γίνεται να είναι τόσα πολλά έγχρωμα άτομα κλεισμένα στην φυλακή χωρίς λόγο.

READ more