Έμιλι Ρατακόφσκι: «Δεν άλλαξε τίποτα το #metoo, απλά οι άνδρες πλέον φοβούνται τις συνέπειες»

Το κίνημα #MeToo που έχει πλέον, επεκταθεί σε όλο τον κόσμο με τα σκάνδαλα να διαδέχονται το ένα το άλλο με τους περισσότερους να ελπίζουν πως πλέον ο καθένας θα πρόσεχε παραπάνω τις πράξεις του ή θα άλλαζε τη συμπεριφορά του.

Ωστόσο, η Έμιλι Ραταϊκόφσκι τονίζει πως δεν βλέπει καμία διαφορά.

Το 31χρονο μοντέλο που είναι ιδιαίτερα ενεργό στα social media πολύ συχνά μοιράζεται σκέψεις της και προβληματισμούς της με τους διαδικτυακούς της φίλους, έχοντας δημιουργήσει μια πολύ καλή σχέση.

Αυτή τη φορά, η Έμιλι Ραταϊκόφσκι θέλησε να μιλήσει δημόσια για το κίνημα του #MeToo και τις εμπειρίες που έχουν μοιραστεί θύματα σχετικά με την σεξουαλική παρενόχληση, επίθεση ή ανάρμοστη συμπεριφορά που έχουν δεχτεί.

Η ίδια ανάρτησε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο TikTok, στο οποίο αναρωτιέται εάν οι άνδρες τελικά, άλλαξαν μετά από το κίνημα αυτό.

Όπως ανέφερε, κατά τη γνώμη της τίποτα δεν έχει αλλάξει. «Το #MeToo δεν έχει αλλάξει τα πράγματα στον κόσμο, ούτε η cancel culture άλλαξε τα πράγματα», αναφέρει αρχικά.

Στη συνέχεια, εξήγησε πως το μόνο αποτέλεσμα είναι «άνδρες που φοβούνται τις συνέπειες» και όχι «άνδρες που βλέπουν τα λάθη τους και τα κατανοούν».

«Ως γονιός, μπορώ να σου πω πως είναι άλλο πράγμα να μάθεις στο παιδί σου να μην χτυπάει άλλα παιδιά και άλλο να του μάθεις να μην τα χτυπάει, γιατί φοβάται το τάιμ άουτ», εξηγεί. «Δεν θέλετε να χτυπήσει κάποιο άλλο παιδί, επειδή έχει εν συναίσθηση κι επειδή κατάλαβε ότι το να πληγώνει δεν είναι ωραίο. Επειδή κατανοεί πως θα βλάψει αυτά τα παιδιά και δεν το θέλει», συμπλήρωσε.

@emrata

 

♬ original sound – Emrata

Κλείνοντας το βίντεό της, η Έμιλι Ραταϊκόφσκι δήλωσε πως ο κόσμος μετά το #MeToo δεν διαφέρει κατά πολύ από πριν. «Απλά υπάρχουν πιο πολλοί “μάγκες” που φοβούνται να μην πιαστούν. Νομίζω ότι απλώς φοβούνται τις συνέπειες των πράξεών τους. Δεν καταλαβαίνουν ουσιαστικά τον λόγο που πρέπει να αλλάξουν τις ενέργειές τους. Άρα, αυτό δεν είναι πρόοδος», καταλήγει.

Read More

And More