Εμινέ Ερντογάν: Ποια είναι η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας με το χαμηλό προφίλ και τα ακριβά γούστα!

Εδώ και λίγη ώρα έφθασαν στην Αθήνα για την επίσημη επίσκεψή τους ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και η σύζυγός του Εμινέ και ξεκίνησαν τις συναντήσεις. Η άφιξη τους έγινε το πρωί της Πέμπτης στο Ελευθέριος Βενιζέλος και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου και ακούστηκαν οι Εθνικοί Ύμνοι των δυο χωρών.

Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή η Εμινέ Ερντογάν τράβηξε πάνω της τα φωτογραφικά φλας. Αν και η παρουσία της είναι πάντα διακριτική και την βλέπουμε σε επίσημες εμφανίσεις να είναι πάντα ένα βήμα πίσω από τον σύζυγό της, αυτήν τη φορά οι δυο τους κατέβηκαν από το αεροπλάνο πιασμένοι χέρι χέρι.

Η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας, φορώντας τη μαντήλα και έχοντας προσεγμένο ντύσιμο – μιας και λατρεύει το shopping και τις εκλεκτές αγορές – κρατά πολύ διακριτική στάση και χαμηλούς τόνους σε κάθε δημόσια εμφάνιση και αυτό αναμένεται να κάνει και αυτήν τη φορά. Ωστόσο, η κίνηση του Τούρκου Προέδρου να την πιάσει από το χέρι και να κατεβούν μαζί από το αεροσκάφος, του έδωσε σίγουρα παραπάνω πόντους στη δημόσια εικόνα του.

Ποια είναι όμως η Εμινέ Ερντογάν -που τα τουρκικά ΜΜΕ χειρίζονται πάντα την εικόνα της με λεπτότητα και διακριτικότητα;

Η Εμινέ Ερντογάν γεννήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 1955 και μέχρι τα 15 της χρόνια δεν φανταζόταν ποτέ ότι σήμερα θα φορούσε μαντήλα και θα ήταν η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας. Μάλιστα στην ηλικία των 15 ετών, η ίδια έχει εξομολογηθεί πως πιέστηκε πολύ από τον αδελφό της για να φορέσει τη μαντήλα.

Η Εμινέ Γκιουλμπαράν ήταν μαθήτρια τότε και το μόνο που της άρεσε ήταν να διαβάζει μυθιστορήματα, ποίηση και να ακούει μοντέρνα μουσική. Της άρεσε επίσης να οδηγεί αμάξια, αλλά μόνο κρυφά, καθώς στη συντηρητική κοινωνία, στην οποία ζούσε, οι γυναίκες δεν συνήθιζαν να πιάνουν τιμόνι. Ο αδελφός της, ο οποίος ήταν μόλις ένα χρόνο μεγαλύτερός της, ήρθε μια μέρα και της είπε ότι είχε φτάσει ο καιρός πια να αρχίσει να φοράει μαντήλα. Όπως θα διηγηθεί αργότερα στο βιογράφο της, “εκείνη τη μέρα σκέφτηκα ακόμη και να αυτοκτονήσω. Πως θα κάλυπτα το κεφάλι μου; Αλλά δυστυχώς έπρεπε να υπακούσω, αν ήθελα να συνεχίσω να ζω στο σπίτι. Η επιθυμία του αδελφού μου, ήταν διαταγή για μένα”, είχε αποκαλύψει.

Η γνωριμία του ζευγαριού και τα 5 παιδιά

Ο Ταγίπ Ερντογάν γνωρίστηκε τυχαία μες την Εμινέ σε ένα συνέδριο και την ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά, αποφασίζοντας τότε πως αυτή η όμορφη γυναίκα θα γινόταν η σύζυγός του μία μέρα. Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 1978, είναι σχεδόν μια ζωή μαζί και έχουν αποκτήσει πέντε παιδιά τους: Σουμεϊγιέ Ερντογάν, Μπιλάλ Ερντογάν, Αχμέτ Μπουράκ Ερντογάν, Έσρα Ερντογάν, Σουμεγιέ Ερντογάν και πέντε εγγόνια.

Τα ακριβά γούστα και το ξέφρενο shopping

Μπορεί η Εμινέ Ερντογάν να παρουσιάζεται και να αποκαλείται από πολλούς ως η “σκιά” του Ερντογάν, τα πράγματα όμως είναι πολύ διαφορετικά. Η Εμινέ εμφανίζεται ως μία ταπεινή γυναίκα που περνά πολλές ώρες στο παλάτι, φροντίζοντας για το φαγητό και άλλες καθημερινές ανάγκες, αλλά στην πραγματικότητα είναι αυτή που επηρεάζει και έχει τον πρώτο λόγο στο πολιτικό προφίλ του Ερντογάν. Ενώ ταυτόχρονα είναι και αυτή που διαχειρίζεται τα οικονομικά του σπιτιού!

Αυτό της δίνει και τη δυνατότητα να ξοδεύει αλόγιστα για ακριβά ρούχα, τσάντες, αλλά και επώνυμες μαντίλες από μεγάλους οίκους μόδας, όπως Channel και Hermes. Σύμφωνα με τα όσα γράφονται στα διεθνή μέσα, η ντουλάπα της όχι μόνο είναι γεμάτη με ρούχα, αλλά η ίδια έχει φτάσει στο σημείο που ψωνίζει μανιωδώς, χαλώντας υπέρογκα ποσά.

Ο τρόπος ζωή της δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτών των ανθρώπων του διεθνούς jet set. Ταξίδια για ψώνια, με πάθος για τα επώνυμα ρούχα και τις ακριβές αντίκες, όπως σημειώνει η Daily Mail. Μπορεί το 1/4 της Τουρκίας να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, όμως εκείνη υπερηφανεύεται για το σπέσιαλ άσπρο τσάι που πίνει, που κοστίζει κάτι λιγότερο από 1.700 ευρώ το κιλό.

Αξίζει να αναφέρουμε, μάλιστα, πως η Daily Mail, αποκαλύπτει ότι, η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας έχει κλείσει μέχρι και εμπορικό κέντρο στις Βρυξέλλες, εμποδίζοντας άλλους αγοραστές να εισέλθουν σε αυτό, για να ψωνίσει επώνυμα ρούχα και τσάντες, την ώρα που ο σύζυγός της βρισκόταν στην πόλη για να μιλήσει με τους Ευρωπαίους ηγέτες για το προσφυγικό. Λέγεται, ακόμη, πως όταν συνόδευε τον Τούρκο πρόεδρο σε ταξίδι στην Βαρσοβία ξόδεψε περίπου 44.000 ευρώ σε παζάρι αντικών. Τα αντικείμενα που αγοράζει πιθανότατα διακοσμούν το παλάτι, που έχουν λίγο έξω από την Αγκυρα, του οποίου η κατασκευή άγγιξε τα 600 εκατ. Ευρώ. Οι περισσότερες αντίκες κατέληξαν στο «Λευκό Σεράι», όπως είναι γνωστό το προεδρικό μέγαρο, το οποίο βρίσκεται σε μια έκταση 300.000 τ.μ., έχοντας κήπους, λίμνες και 1.000 δωμάτια. Βασικό χαρακτηριστικό του είναι η μοναδική χλιδή, με μεταξένιες ταπετσαρίες και πανάκριβους πολυελαίους.

Ο χλιδάτος γάμος της κόρης του Ερντογάν

Τέλος, ένα ακόμη παράδειγμα χλιδής και απόλυτης οικονομικής υπεροχής θέλησε να δώσει η Εμινέ με τον σύζυγό της Ταγίπ Ερντογάν στο γάμο της κόρης τους τον Μάη του 2016. Ο γάμος της χρονιάς ανάμεσα στην 31χρονη Σουμεγιέ και τον 36χρονο Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, γιο μεγαλοβιομήχανου και προμηθευτή εξοπλισμού στον τουρκικό στρατό πραγματοποιήθηκε με την λαμπρότητα και την πολυτέλεια που αρμόζει στην κόρη ενός «σουλτάνου».

Οι ρυθμοί ήταν εξαντλητικοί, όλα έπρεπε να είναι προετοιμασμένα στην εντέλεια ώστε να μην απογοητευτεί κανείς και κυρίως εκείνη, η λατρεμένη κόρη του προέδρου της Τουρκίας που επρόκειτο να παντρευτεί τον αγαπημένο της. Το νυφικό της Σουμεγιέ Ερντογάν προσεγμένο, δουλεμένο ως την τελευταία λεπτομέρεια, το μακιγιάζ της διακριτικό ώστε να ταιριάζει στο συντηρητικό χαρακτήρα της και η λίστα των 6.000 καλεσμένων σχολαστικά ελεγμένη ώστε να μην προκύψουν προβλήματα ακόμα και με πολιτικές προεκτάσεις…

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυστηρά, με τους χιλιάδες προσκεκλημένους που έφτασαν από ολόκληρο τον κόσμο να ελέγχονται από έμπιστους άνδρες του Τούρκου προέδρου πριν περάσουν στην αίθουσα του πολυτελούς πολιτιστικού κέντρου Χαγιά Κεμάλ Μπεγιατλί σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Read More

And More