Εμμανουέλ Μακρόν – Μπριζίτ Τρονιέ: Κάνουν τα γαλλικά περιοδικά να θησαυρίσουν!

Χρυσές δουλείες χάρη στο Προεδρικό ζευγάρι της Γαλλίας κάνουν τα γαλλικά περιοδικά. Το Le Point και το Elle σημείωσαν ρεκόρ πωλήσεων μέσα στο 2017 μετά τις αποκλειστικές συνεντεύξεις του Μακρόν και της Τρονιέ. Βλέπεις ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν (Emmanuel Macron), που είναι μόλις 39 χρόνων και η σύζυγός του, η 63χρονη καθηγήτρια του Μπριζίτ Τρονιέ (Brigitte Trogneux) έχουν κατορθώσει να κερδίσουν τις εντυπώσεις και να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των Γάλλων.

Η πρώτη συνέντευξη της Μπριζίτ, ως Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας μετά την εκλογή του συζύγου της φιλοξενήθηκε από το περιοδικό Elle (κυκλοφόρησε στις 18 Αυγούστου) και τριπλασίασε τις πωλήσεις του. Το συγκεκριμένο τεύχος πούλησε 530.000 αντίτυπα και η συνέντευξη έκανε τον γύρο του κόσμου. Το 12σέλιδο αφιέρωμα στην Μπριζίτ φαίνεται πως έκανε τις καλύτερες πωλήσεις του περιοδικού τα τελευταία 10 χρόνια με τον κόσμο να θέλει να μάθει τα πάντα για την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας.

Αντίστοιχο πάταγο όμως, έκανε και η πρώτη συνέντευξη του Μακρόν στο Le Point. Την πρώτη μέρα κυκλοφορίας το περιοδικό πούλησε 100.000 αντίτυπα. Ακολουθούν άλλα 55.000 μέσα σε μια εβδομάδα και η ζήτηση ήταν τέτοια που το περιοδικό αναγκάστηκε να ξανατυπώσει 60.000 αντίτυπα.

Ο διευθυντής του Le Point δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε πουλήσει 150.000 στα περίπτερα, δηλαδή τρεις φορές περισσότερο. Αν υπολογίσουμε και το ίντερνετ συνολικά, πουλήσαμε 450.000. Είναι η καλύτερη στιγμή μας από το 2007». Και όπως καταλαβαίνεις αντίστοιχες πωλήσεις είχε να κάνει το περιοδικό από το 2007, που είχε ανέβει στην Προεδρία ο Nicolas Sarkozy.

Τώρα, πάντως, ο πρόεδρος της Γαλλίας και η Πρώτη Κυρία, μετά τη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ και την Μελάνια, ετοιμάζονται να επισκεφτούν τη χώρα μας και να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την Μπέτυ Μπαζιάνα.

Read More

And More