Ενα βήμα πριν το τέλος το Alter ; Τι είπε μέσα από τον “Real Fm” o Νίκος Χατζηνικολάου;

Δυστυχώς όσο οι μέρες περνούν, όλο και περισσότερο το Alter βυθίζεται στο σκοτάδι… Δυστυχώς όσο οι μέρες περνούν και καμία σωτήρια λύση δεν εμφανίζεται στον ορίζοντα, τόσο πληθαίνουν όλοι όσοι υποστηρίζουν πως έφτασε η στιγμή για να πέσουν οι τίτλοι του τέλους στο κανάλι του Περιστερίου.

Βλέπετε, οι επαφές που έχουν κάνει όλες αυτές τις ημέρες η διοίκηση του καναλιού με τα χρηματο-πιστωτικά ιδρύματα της χώρας, δεν έχουν καρποφορήσει. Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε, πως ο Μιχάλης Σάλλας από την τράπεζα “Πειραιώς”, προσανατολίζεται στο να μην διαθέσει νέο κεφάλαιο προς την “Ελεύθερη Τηλεόραση”, βλέποντας την μαύρη τρύπα των 500.000.000 και πλέον ευρώ, να καταπίνει το κανάλι.

Την ίδια ώρα, ο Ανδρέας Βγενόπουλος από πλευράς MIG, θέλει να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα και στο τραπέζι έπεσε το σενάριο η “Marfin” να επαναχρηματοδοτήσει μονομερώς το χρέος- κάτι μάλλον απίθανο.

Το ποσό που απαιτείται μόνο για να ξαναβγεί το κανάλι στον “αέρα” είναι έξι εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή τα δεδουλευμένα των εργαζομένων που δεν κάνουν βήμα πίσω εάν δεν εξοφληθούν όλα τα χρωστούμενα. Πρόκειται για ένα τεράστιο ποσό σε μετρητά πόσο μάλλον στις σημερινές συνθήκες της πολλή περιορισμένης ρευστότητας σε μετρητό της αγοράς.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, για ακόμα μία φορά σήμερα το πρωί μέσα από την ραδιοφωνική εκπομπή του στον “Real Fm”, ο Νίκος Χατζηνικολάου τοποθετήθηκε σε σχέση με το Alter. Αυτή την φορά δεν μίλησε για τα χρέη του καναλιού, αλλά για την άδεια λειτουργίας του.

Τον κίνδυνο ,λοιπόν, του να χάσει το Alter την συχνότητά του, επισήμανε ο γνωστός δημοσιογράφος, απευθυνόμενος στους συναδέλφους του, δημοσιογράφους και τεχνικούς του τηλεοπτικού σταθμού. Όπως ανέφερε, «με βάση τα ισχύοντα, αν ένας σταθμός δεν μεταδίδει μια ώρα ειδησεογραφικού προγράμματος την ημέρα κινδυνεύει να απολέσει την άδεια».

Μάλιστα, απηύθυνε πρόταση, με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, να μεταδίδεται καθημερινά ένα ωριαίο δελτίο ειδήσεων, ώστε να μην χαθεί το τελευταίο περιουσιακό στοιχείο του σταθμού, που είναι η άδειά του. Μένει να δούμε πώς θα απαντήσουν οι εργαζόμενοι που συνεδριάζουν τόσο σήμερα, όσο και στο τέλος της εβδομάδας.

Read More

And More