Site icon TLIFE

Ένα βιβλιοπωλείο, μια νύχτα γεμάτη μυστήριο και ο Sebastian Fitzek: Το πρώτο Book Sleepover των Public σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Διόπτρα

Πώς είναι να περνάς μια ολόκληρη νύχτα ανάμεσα σε χιλιάδες βιβλία, με πρωταγωνιστή το μυστήριο και την αγωνία ενός ψυχολογικού θρίλερ;

Τα Public  και οι Εκδόσεις Διόπτρα μετέτρεψαν το βιβλιοπωλείο Public Golden Hall σε ένα ξεχωριστό σημείο συνάντησης για τους λάτρεις της ανάγνωσης, διοργανώνοντας την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου το πρώτο Book Sleepover, με αφορμή το νέο βιβλίο του Sebastian Fitzek , «Ο γείτονας», που κυκλοφορεί στις 21 Οκτωβρίου.

Για μία βραδιά, το βιβλιοπωλείο απέκτησε διαφορετικό χαρακτήρα, προσκαλώντας τους συμμετέχοντες να αφήσουν για λίγο την καθημερινότητά τους και να γίνουν μέρος μιας εμπειρίας αφιερωμένης στις ιστορίες, τη φαντασία και την ανατριχιαστική ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει το έργο του δημοφιλούς συγγραφέα.

Όταν η ανάγνωση γίνεται μια ολόκληρη εμπειρία

Τα βιβλία δεν είναι μόνο οι ιστορίες που κρύβουν στις σελίδες τους, αλλά και οι στιγμές που δημιουργούν όταν τις μοιράζεσαι με άλλους. Αυτή ακριβώς την ιδέα ανέδειξε το πρώτο Book Sleepover των Public και των Εκδόσεων Διόπτρα, προσφέροντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ζήσουν το βιβλιοπωλείο έξω από τα συνηθισμένα.

Ανάμεσα στα ράφια του Public Golden Hall, η ανάγνωση συνδυάστηκε με διαδραστικά παιχνίδια, στιγμές ησυχίας και συγκέντρωσης μέσα από το silent reading, αλλά και δραστηριότητες που έδωσαν στη βραδιά μια αίσθηση μυστηρίου και ανατροπής. Η εμπειρία κορυφώθηκε με τη διανυκτέρευση στον χώρο του βιβλιοπωλείου, δημιουργώντας ένα σκηνικό που θα μπορούσε να αποτελεί μέρος ενός από τα καθηλωτικά ψυχολογικά θρίλερ του Sebastian Fitzek.

Άλλωστε, όταν βρίσκεσαι σε έναν χώρο γεμάτο βιβλία και η ατμόσφαιρα είναι αφιερωμένη στο μυστήριο, η ανάγνωση αποκτά μια διαφορετική διάσταση. Δεν περιορίζεται στις σελίδες ενός βιβλίου, αλλά γίνεται αφορμή για επικοινωνία, παιχνίδι και κοινές αναμνήσεις.

Μια ξεχωριστή συνάντηση με τον Sebastian Fitzek

Από μια τέτοια βραδιά δεν θα μπορούσε να λείπει ο άνθρωπος πίσω από την ιστορία. Ο Sebastian Fitzek εμφανίστηκε διαδικτυακά μέσω video, φέρνοντας τον κόσμο του συγγραφέα πιο κοντά στους αναγνώστες του και προσθέτοντας μια ιδιαίτερη στιγμή στο πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τη συγγραφή και τα συναισθήματα που κάνουν μια ιστορία να ξεχωρίζει. Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε αν τον προβληματίζει η εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης, ο συγγραφέας αναφέρθηκε στη δυνατότητά της να δημιουργεί στο μέλλον ιδιαίτερα καλά βιβλία, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η περιγραφή των συναισθημάτων όπως τα βιώνει ένας άνθρωπος παραμένει μια διαφορετική πρόκληση.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση έδωσε μια ακόμη ενδιαφέρουσα διάσταση στη βραδιά, αναδεικνύοντας τη σημασία της ανθρώπινης εμπειρίας στη δημιουργία μιας ιστορίας που μπορεί να αγγίξει τον αναγνώστη.

Πρώτη γνωριμία με τον «Γείτονα»

Κεντρικός πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν, φυσικά, το νέο ψυχολογικό θρίλερ του Sebastian Fitzek, «Ο γείτονας», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 21 Οκτωβρίου από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν πρώτοι το βιβλίο, πέντε ημέρες πριν από την επίσημη κυκλοφορία του, και να ανακαλύψουν από νωρίς τον κόσμο της νέας ιστορίας. Σε ένα περιβάλλον που είχε διαμορφωθεί ειδικά για να αναδείξει την ένταση, την αγωνία και το απρόβλεπτο, η πρώτη επαφή με το βιβλίο απέκτησε ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Για τους φίλους του συγγραφέα, η εμπειρία αποτέλεσε μια διαφορετική αφετηρία για την ανάγνωση του νέου του έργου. Για όλους τους συμμετέχοντες, ήταν μια ευκαιρία να ανακαλύψουν πώς μια αγαπημένη συνήθεια μπορεί να μετατραπεί σε μια ολοκληρωμένη βιωματική εμπειρία.

Τα Public φέρνουν τους αναγνώστες πιο κοντά στα βιβλία

Με περισσότερα από 20 χρόνια παρουσίας στον χώρο του βιβλίου, τα Public συνεχίζουν να δημιουργούν αφορμές για να συναντιούνται οι αναγνώστες, να ανακαλύπτουν νέους συγγραφείς και να μοιράζονται την αγάπη τους για τις ιστορίες.

Μέσα από παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με δημιουργούς και πρωτότυπες εκδηλώσεις, τα βιβλιοπωλεία τους εξελίσσονται σε ζωντανούς χώρους πολιτισμού και επικοινωνίας. Το Book Sleepover, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Διόπτρα, έρχεται να διευρύνει αυτή την προσέγγιση, δίνοντας στο κοινό τη δυνατότητα να συνδεθεί με το βιβλίο με έναν πιο άμεσο, συμμετοχικό και αναπάντεχο τρόπο.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των Sony, Bookvoice, De’Longhi, Legami Milano, moses., Aloe Colors, Curaprox, Synviva, WALK και Kiss the Earth, οι οποίοι συνέβαλαν στη δημιουργία της ξεχωριστής αυτής εμπειρίας.

© 2026 tlife.gr