Ένας 13χρονος στο σώμα ενός συνταξιούχου!

Μπορεί να είναι μόλις 13 χρόνων, πάσχει όμως από τις ασθένειες… ενός συνταξιούχου! Ο λόγος για τον μικρό Harry Crowther, ο οποίος πάσχει από πρόωρη γήρανση, μια ασθένεια που τον κάνει να γερνάει πέντε φορές γρηγορότερα από το φυσιολογικό.

Ο μικρός Harry που ετοιμάζεται για το σχολείο, φαίνεται πως χρειάζεται να έχει λίγο διαφορετική μεταχείριση από τα υπόλοιπα παιδιά, καθώς το σώμα του δεν μπορεί να ανταποκριθεί αμέσως σε όλες τις δραστηριότητες. Μάλιστα, πολλές φορές νιωθει στο σώμα του, που έχει γεράσει πρόωρα, τους πόνους που αισθάνεται ένας ηλικιωμένος άνθρωπος και πάσχει από αρθριτικά.

Ωστόσο, ο 13χρονος συναντά προβλήματα και στο περπάτημα και γι’ αυτόν το λόγο, οι δάσκαλοι του τον αφήνουν να φεύγει λίγα λεπτα νωρίτερα από την τάξη για να μην συνοστίζεται με τα υπόλοιπα παιδιά στο διάδομο. Οι γονείς του, άλλωστε, φαίνεται ότι ανησυχούν πολύ και γι’ αυτόν τον λογο ζητούν από το σχολείο να διευκολύνει όσο το δυνατόν περισσότερο τον Harry.

Αξίζει να αναφέρουμε όμως, ότι αρχικά το 13χρονο αγόρι δεν είχε εμφανίσει κάποιο πρόβλημα. Σε ηλικία ενός χρόνου άρχισε να βγάζει μεγάλες καφέ κηλίδες στο δέρμα και οι γονείς του τον μετέφερα σε κάποιον γιατρό. Για αρκετό καιρό, δεν ήξεραν τι ήταν αυτό που προκαλούσε όλα εκείνα τα συμπτώματα που έχει ένας ηλικιωμένος άνθρωπος σε ένα παιδί, μέχρι που πήγαν σε κάποιον ειδικό. Εκείνος εντοπισε ότι ο μικρός πάσχει από πρόωρη γήρανση, μια ασθένεια που επιταγχύνει τη γήρανση του ανθρώπινου σώματος μέχρι και πέντε φορες περισσότερο από το κανονικό!

Ο ίδιος αν και θέλει όταν τελειώσει το σχολείο να γίνει βιολόγος ή χημικός, δεν ξέρει αν θα ζει ως τότε και σε ποιο βαθμό η ασθένειά του θα έχει επηρεάσει τη ζωή του. Παρόλα αυτά είναι αισιόδοξος και το μόνο που τον απασχολεί είναι η πρώτη μέρα στο νέο του σχολείο.


Ο 13χρονος Harry!

Read More

And More