ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ ΜΟΝΟΣ

Info

Πρωταγωνιστές

ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΜΟΥΡ, ΚΟΛΙΝ ΦΕΡΘ, ΜΑΘΙΟΥ ΓΚΟΥΝΤ, ΝΙΚΟΛΑΣ ΧΟΥΛΤ, ΤΖΟΝ ΚΟΡΤΑΧΑΡΕΝΑ, ΤΖΙΝΙΦΕΡ ΓΚΟΥΝΤΓΟΥΙΝ, ΛΙ ΠΕΙΣ

Σκηνοθεσία

ΤΟΜ ΦΟΡΝΤ

Σενάριο

ΤΟΜ ΦΟΡΝΤ, ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΣΚΕΡΣ

Διάρκεια

101′

Χρονολογία παραγωγής

2009

Είδος ταινίας

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ

Χώρα παραγωγής

ΗΠΑ

Υπόθεση

Η ταινία «A Single Man» μας μεταφέρει στο Λος Άντζελες του 1962, στην κορύφωση της κρίσης με την Κούβα, και παρακολουθεί τη ζωή του Τζορτζ Φάλκονερ, ενός 52χρονου Βρετανού καθηγητή πανεπιστημίου (Κόλιν Φερθ) καθώς πασχίζει να βρει νόημα στη ζωή του μετά τον θάνατο του επί σειρά ετών συντρόφου του, Τζιμ (Μάθιου Γκούντι).

Ο Τζορτζ μένει προσκολλημένος στο παρελθόν και δεν μπορεί να δει κανένα μέλλον. Παρακολουθώντας τον για μία ημέρα, βλέπουμε ότι μια σειρά γεγονότων και συναντήσεων τον οδηγούν τελικά στο να αποφασίσει αν η ζωή μετά τον θάνατο του Τζιμ έχει το οποιοδήποτε νόημα.

Κριτικη

Η ταινία ΈΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ ΜΟΝΟΣ είναι μία ρομαντική ιστορία για τις δυσκολίες της αγάπης, τη μοναξιά που είναι σύμφυτη με την ανθρώπινη κατάσταση και εν τέλει τη σημασία των φαινομενικά μικρών στιγμών στη ζωή. Η ταινία είναι δημιούργημα ενός πρωτοπόρου της μόδα του Τόμ Φόρντ , τον οποίο δεν ντρέπομαι για αυτόν τον Χαρακτηρίζω homo universalis ,ενας εξαιρετικός καλλιτέχνης που με το πρωτόλειο του φαίνεται ότι θα κατακτήσει και την 7η τέχνη.

READ more