Έννυ Μαγιάση: Έγινε το πρωί η κηδεία της – Συγκλονίζει ο φίλος της Φάνης Καραμπατσάκης για τις τελευταίες της στιγμές

Η δημοσιογράφος Έννυ Μαγιάση έφυγε στα 64 της χρόνια μετά από μάχη με το Αλτσχάιμερ, σκορπίζοντας θλίψη στους αγαπημένους της φίλους και συγγενείς. Σήμερα έγινε η κηδεία της σε κλειστό οικογενειακό κύκλο. Ο δημοσιογράφος και οικογενειακός της φίλος Φάνης Καραμπατσάκης, βρέθηκε το πρωί στην κηδεία της στο Νεκροταφείο του Βύρωνα και το αντίο του στο προφίλ του στα social media, συγκλονίζει…

Η διακεκριμένη δημοσιογράφος, παλαίμαχη δικαστική συντάκτρια και ρεπόρτερ Έννυ Μαγιάση δεν είναι πια κοντά μας. Σήμερα το πρωί εψάλη η Εξόδιος Ακολουθία στο Κοιμητήριο του Βύρωνα όπου και ετάφη. Στη σεμνή τελετή, λόγω των περιοριστικών μέτρων, παρέστησαν λιγοστοί στενοί φίλοι, εκπρόσωποι των δημοσιογραφικών οργάνων και ελάχιστοι συγγενείς.
Για την ακρίβεια μπροστά στο φέρετρο ήταν μόνον ο μοναδικός αδερφός της που για κάποιο λόγο όμως είχε να τη δει μήνες.

Η Έννυ έσβησε αργά στο διαμέρισμά της στο Παγκράτι, ενώ κοιμόταν τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε ηλικία μόλις 64 ετων. Έτυχε να μην κάνει οικογένεια κι έτσι την φρόντιζε τελευταία μια οικονόμος και κάποια φίλη της.
Και η Έννυ, οπως και πολλοί άλλοι, είχε χτυπηθεί από Αλτσχάιμερ, από πολύ νέα δυστυχώς. Πάνω από 5 χρόνια και όλο χειροτερεύε, άρα ίσως να είχε φύγει καιρό πριν από κοντά μας. Είχε μία από τις ασθένειες της εποχής, ίσως την πιο εκφυλιστική για το ανθρώπινο είδος που τις περισσότερες φορές επιφέρει και μια σειρά άλλων προβλημάτων υγείας.


Οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει σε τι οφείλεται αυτή η φοβερή νόσος. Αλλοι προτάσσουν το υπερβολικό στρες, άλλοι ενοχοποιούν την υπερπληροφορηση, άλλοι την υπερδραστηριότητα, άλλοι την αδράνεια, κανείς δεν ξέρει. Κανεις ακόμη δεν ξερει πόσοι πολλοί άλλοι θα το περάσουν αυτο. Οι ίδιοι από μία άποψη μπορεί να μην βασανίζονται τόσο πολύ, όσο οι γύρω τους. Αν έχουν ανθρώπους γύρω τους.


*Η Έννυ ήταν ένα διαμάντι και σαν δημοσιογράφος και σαν φίλη και σαν άνθρωπος, ας είναι ευτυχισμένη στη γειτονιά των αγγέλων

Read More

And More