Ένοχη ξανά η “φόνισσα του Κορωπίου”: Στο στόχαστρο του εισαγγελέα ο πρώην σύντροφός της

Ένοχη ξανά η “φόνισσα του Κορωπίου”: Στο στόχαστρο του εισαγγελέα ο πρώην σύντροφός της | tlife.gr

Να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην συζύγου του θύματος και συντρόφου της κατηγορουμένης στο έγκλημα στο Κορωπί που είχε συγκλονίσει τους πάντες ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας για το έγκλημα στο Κορωπί, τον Αύγουστο του 2016, και τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να ερευνηθεί τυχόν συνέργειά του στην υπόθεση και συγκεκριμένα το γιατί δεν φρόντισε παρότι γνώριζε για την ανθρωποκτόνο πρόθεση της κατηγορουμένης να την αποτρέψει.

Αντίθετα, ο 45χρονος φέρεται να ενίσχυσε την ανθρωποκτόνο πρόθεση της κατηγορουμένης.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή της κατηγορουμένης, όπως και πρωτόδικα, δηλαδή για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πρόταση που έγινε δεκτή ομόφωνα από το δικαστήριο. Η υπεράσπισή της αιτήθηκε τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Η εισαγγελική λειτουργός έκανε λόγο για ανθρωποκτόνο σκοπό της 35χρονης, ο οποίος προκύπτει «από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα, τα επεισόδια μεταξύ των δυο γυναικών, τις απειλές σε βάρος της αλλά και από μίσθωση αυτοκινήτου και το μαχαίρι που αγόρασε».

Παράλληλα, η εισαγγελέας επισήμανε πως «το μαχαίρι που έπληξε το θύμα και η συμπεριφορά που έδειξε την προηγούμενη και εκείνη την ημέρα δείχνει ότι υπήρξε σχεδιασμός και ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όταν το σκέφτηκε. Αν είχε λάβει τέτοια επιθετική τάση από το θύμα, τότε το πρώτο πράγμα που θα έκανε θα ήταν να προστατεύσει το παιδί της. Δεν συντρέχει ο παράγοντας της τέλεσης του εγκλήματος εν βρασμώ ψυχικής ορμής».

Η συγγνώμη
Νωρίτερα, η 30χρονη, επονομαζόμενη και «φόνισσα του Κορωπίου» ζήτησε συγνώμη για την πράξη της.

«Ήρθα εδώ να ζητήσω συγνώμη προς όλους, και τα παιδιά της συγχωρεμένης και τα δικά μου παιδιά. Τα τελευταία χρόνια από τότε που έφυγαν τα παιδιά μου έχω περάσει πολύ δύσκολες στιγμές μέσα στη φυλακή. Είμαι πολύ πιο συνειδητοποιημένη πλέον» ανέφερε προς δικαστές και ενόρκους.

Η 30χρονη όπως και πρωτοδίκως επέμεινε στην εκδοχή του διαπληκτισμού με το θύμα.

Συγκεκριμένα για την στιγμή της ανθρωποκτονίας περιέγραψε πως «μου άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού (σ.σ. η 35χρονη), με έβριζε, μου τράβηξε το παιδί, ήταν στη θέση του συνοδηγού, βγήκα κι εγώ και της τράβηξα το παιδί να το πάρω. Ούρλιαζε ο γιος μου. Άρπαξα το παιδί, το έβαλα μέσα. Μετά δε θυμάμαι πως πήρα το μαχαίρι και πως τη  μαχαίρωσα. Δε θυμάμαι πόσες φορές τη χτύπησα. Μου ‘πε “εμένα θα με σκοτώσεις;”. Πήγε να πάρει το μαχαίρι. Μετά δεν θυμάμαι, θυμάμαι το μπαμπά μου στο αστυνομικό Τμήμα».

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως η 30χρονη αναφερόταν στο θύμα ως η «συγχωρεμένη» ενώ αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες του διαπληκτισμού με το θύμα λέγοντας πως τα δύο τελευταία χρόνια έχει στραφεί στο Θεό και δεν θέλει να αμαρτήσει.

Η δίκη συνεχίζεται.

Πηγή Newsit.gr

READ more