Έπιασε φωτιά αεροσκάφος με 170 επιβάτες!

Στιγμές αγωνίας πέρασαν σήμερα το πρωί 170 επιβάτες αεροσκάφους Σλοβάκικης εταιρείας, όταν λίγα λεπτά μετά την προσγείωση τους στο αεροδρόμιο, στην Κω, εκδηλώθηκε φωτιά στον κινητήρα. Αμέσως σήμανε συναγερμός, και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν ασφαλώς χωρίς να σημειωθούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται πως στις 9 το πρωί, το αεροσκάφος της εταιρείας “Air Explore” πραγματοποιώντας πτήση από τη Βερόνα της Ιταλίας προς την Κω είχε ξεκινήσει τη διαδικασία προσγείωσης, η οποία και ολοκληρώθηκε κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.
Τη στιγμή όμως που το αεροπλάνο τροχοδρομούσε στο διάδρομο, προκειμένου να σταματήσει και να αποβιβαστούν οι 170 επιβάτες του, ξαφνικά και για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον αριστερό κινητήρα του.
Αμέσως ενημερώθηκε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του αεροδρομίου, η αστυνομία και η Πυροσβεστική και σε ελάχιστα λεπτά είχε ξεκινήσει η διαδικασία αποβίβασης με τις ειδικές “τσουλήθρες” των επιβατών που βρίσκονταν στο αεροπλάνο.
Ευτυχώς, η άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων οδήγησε στην λήξη του περιστατικού, χωρίς περαιτέρω προβλήματα με τους 170 επιβάτες να είναι όλοι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους. Γρήγορα σβήστηκε και η φωτιά που είχε ξεσπάσει στο αεροσκάφος!

Read More

And More