Δημήτρης Λιγνάδης: Δεν θα εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κράτησής του

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας αποφασίστηκε να μην εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κράτησης σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη για τις δύο νέες κατηγορίες βιασμού που αντιμετωπίζει.

Για το ζήτημα του νέου εντάλματος σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη είχε ανακύψει διαφωνία ανάμεσα στην ανακρίτρια της υπόθεσης και τον αρμόδιο εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων.

Η ανακρίτρια είχε την άποψη ότι πρόκειται για την ίδια υπόθεση με αυτήν για την οποία ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και κατά συνέπεια δε χωρεί δεύτερη προφυλάκιση, ενώ ο εισαγγελέας θεωρούσε ότι πρόκειται για διαφορετικές υποθέσεις και ζήτησε να εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κράτησης.

Σε ανακοίνωση του ο Αλέξης Κούγιας δικηγόρος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη τονίζει: «Υπέρ της απόψεως του επικεφαλής του γραφείου μας κου Αλεξίου Κούγια και της απόψεως της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας κας Μπότση ετάχθη το Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο εκλήθη να  επιλύσειτη διαφωνία που ανεδείχθη με την αντίθετη άποψη του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών κου Ελευθεριάνου και αποφάσισε να μην εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κρατήσεως κατά του εντολέως μας κου Δημητρίου Λιγνάδη για τις 2 νέες περιπτώσεις φερομένων βιασμών, για τις οποίες κατηγορείται (συνολικά είναι 4 οι κατηγορίες βιασμού που αντιμετωπίζει), και κατ’ αυτό τον τρόπο το ανώτατο χρονικό πλαίσιο της προσωρινής του κρατήσεως περιορίζεται στους 18 μήνες.

Η πρόταση του Εισαγγελέως που υπεβλήθηπρος το Συμβούλιο ήταν αντίθετη, αλλά δεν έγινε δεκτή από την Πρόεδρο Πρωτοδικών κα Χρυσού και τους Δικαστές που συμμετείχαν στο Συμβούλιο ομόφωνα».

πηγή: newsit.gr

Read More

And More