Εισαγγελέας για Πισπιρίγκου: «Μια ατυχία είχε στη ζωή της η Τζωρτζίνα! Να έχει μάνα την κατηγορούμενη! Ένοχη»

Την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου πρότεινε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

Ύστερα από μία μαραθώνια, εμπεριστατωμένη και στοιχειοθετημένη αγόρευση, η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Ευαγγελία Σπυριδωνίδου, πρότεινε προς δικαστές και ενόρκους να κηρύξουν ένοχη τη Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Όλα όσα είπε η Εισαγγελέας για την κατηγορούμενη στην πρότασή της

Έναν χρόνο μέσα στη δικαστική αίθουσα, δεν είδα κάποια συγκίνηση της κατηγορούμενης. Μιλούσε για την Τζωρτζινα όπως ο διευθυντής του σχολείου του παιδιού, δεν υπήρχε κάτι παραπάνω για το νεκρό παιδί της. Ισχυρίστηκε ότι δεν άφησε ποτέ το παιδί της. Άραγε ξέχασε την ημέρα που την άφησε σε συγγενείς της και κλείστηκε σε ξενοδοχείο, ενώ όλοι την έψαχναν; Για το Καραμανδάνειο μας είπε ότι πίστεψε ότι το παιδί είχε εφιάλτη. Στους γιατρούς γιατί δεν το είπε αυτό;

Η κατηγορούμενη ως απλή «προστριβή» έχει αντιληφθεί τη σχέση της με τον κ. Δασκαλακη πριν μπει στο Καραμανδάνειο το παιδί; Τότε γιατί η κατηγορούμενη μιλούσε με τους δικηγόρους της για διαζύγιο;

Όλο το χρονικό διάστημα μετά τον θάνατο της Τζωρτζινας μιλούσε με δημοσιογράφους και είχε δώσει και συνέντευξη σε συγκεκριμένο δημοσιογράφο. Ήταν συνέχεια στα τηλέφωνα με τους δημοσιογράφους. Υπάσχουν ηχητικά μηνύματα με την αδερφή της καθημερινά, για το τι παίζουν τα κανάλια και τι λένε για την ίδια.


Το παιδί της είναι στην εντατική, είναι θέμα ζωής και θανάτου, και συνεχίζει να ασχολείται με το facebook. Όταν πέθανε η Τζωρτζινα το μυαλό της ήταν τι θα γράψει στο Facebook! Το παιδί της ήταν νεκρό και έχει την έννοια τι θα ανέβει στο Facebook!

Μας είπε ότι δεν είχε διαβάσει το απολογητικό της υπόμνημα και απλώς το υπέγραψε. Πως το έγραψε όλα αυτά ο συνήγορος της; Όχι από δικές της περιγραφές; Νομίζει ότι με το να αρνείται τη γνώση του υπομνήματος, ότι θα αναιρέσει και τις αντιφάσεις που έχει πέσει; Κακώς το νομίζει.


Αλλά έλεγε στην ανάκριση, αλλά έλεγε σε κάθε γιατρό, αλλά μας είπε εδώ. Εδώ ήρθε και είπε για εφιάλτη και τρέμουλο! Γι’ αυτό ξεσήκωσε την οικογένεια. Ο εφιάλτης ειπώθηκε από το ίδιο το παιδί στον κ. Κατερελλο. Μόνο που ο εφιάλτης δεν είχε ξεκινήσει. Έζησε ότι πιο εφιαλτικό μπορούσε να ζήσει ένα παιδί!

Στράφηκε σε βάρος του κ. Ηλιάδη, δε μας εξήγησε όμως αν είχε κάτι μαζί της ο κ. Ηλιάδης. Πως κρίνει τις νοσηλεύτριες; Ενώ η ίδια δεν είχε ούτε μια φορά κάνει μπάνιο το παιδί! Γιατί δεν ζήτησε να περιποιηθεί ποτέ το παιδί της; Αν όντως πήγαινε περιποιημένη η κατηγορούμενη, είχαν άδικο να το παρατηρούν; Ήταν τόσο περίεργο για την ίδια να θέλουν να δουν το πένθος της; Να δουν τον πόνο της;

Δεν είχε αναλάβει ποτε να κάνει ούτε ένα μπάνιο το παιδί της! Δεν είχε καν ζητήσει να χτενίσει την Τζωρτζινα! Πως είναι δυνατόν να τα βάζει με τις νοσηλεύτριες;

Η κατηγορούμενη είπε πολλά στην απολογία της. Είπε για τον άνδρα της ότι ήταν στο τρίτο υπόγειο. Όμως αυτόν τον άνδρα, αυτού του επιπέδου, έκανε τα πάντα για να τον έχει μαζί της. Δεν ζήτησε να χωρίσει για να λυτρωθεί! Τον ήθελε.

Έδειχνε πολύ συγκινημένη όταν μιλούσε για τα παιδιά της εδώ και χαμήλωνε το βλέμμα της. Το μόνο σημείο στην απολογία της που φάνηκε όμως συγκλονισμένη όντως, ήταν όταν περιέγραψε τη σύλληψη της και την παραμονή της στη ΓΑΔΑ.

Έχει το θράσος να έρχεται να μας λέει ότι «δεν πρόλαβα να την πολυψάξω.» Πότε έβαλε σε δεύτερη μοίρα τον εαυτό της για τα παιδιά της; Όταν δεν αγόραζε ρούχα για την ίδια, όπως μας είπε;

Είπε ότι οι δημοσιογράφοι κυκλοφόρησαν έναν μύθο γύρω από το όνομα της. Ως μύθο το έχει αντιληφθεί όλο αυτό; Τα έβαλε και με τους δημοσιογράφους ότι τα έβαλαν μαζί της. Ποιος την ώθησε να δώσει συνεντεύξεις; Κανείς ! Η ίδια! Μέχρι και μέσα από τη φυλακή έδωσε συνέντευξη.

Μας είπε ότι απασχολούσε το μυαλό της με τους δημοσιογράφους – τους οποίους μετά κατηγορούσε – και διαχειρίστηκε έτσι την απώλεια της Τζωρτζινας! Είναι δυνατόν!; Είναι δυνατόν να έχεις χάσει το παιδί σου και να ασχολείσαι με τους δημοσιογράφους;

Ποιος τη ρώτησε να μας πει για το ότι μετά την απώλεια της Τζωρτζινας είχε ερωτικη επαφή με τον σύζυγο της; Κανείς! Η ερώτηση ήταν πως διαχειρίστηκε το πένθος. Γιατί τα αναφέρει τόσο άνετα και τόσο δημόσια; Μήπως τελικά η δημοσιότητα δεν την ενοχλεί;

Είναι κατηγορούμενη και μπορεί να πει ό,τι θέλει. Όμως η λογική δεν μπορεί να ακολουθήσει ούτε τις αντιφάσεις ούτε τα ψέμματα της.

Τα σχόλια των αστυνομικών μέσα στο τζιπ όταν συνελήφθη ήξερε ακριβώς να μας τα πει. Τις δόσεις των φαρμάκων του παιδιού της δεν τις θυμόταν.

Γιατί επαναστατεί και λέει ότι το κίνητρο του βουλεύματος είναι χαζό; Αυτό δε μας είπε στο τέλος της απολογίας της; Ότι θα ήθελε «να δώσει περισσότερη βαρύτητα στο παιδί της». Άρα σε ποιον έδινε βαρύτητα τότε; Όχι στο παιδί της; Δεν βρέθηκε κάτι που να συνάδει με την αιτία θανάτου. Τίποτα, ούτε το παραμικρό.

Ο θάνατος στο Αγλαΐα Κυριακου δεν προήλθε από τίποτα άλλο εκτός από τη χορήγηση της κεταμίνης. Την ώρα που μπαίνει η γιατρός το παιδί είναι ήδη σε καρδιοαναπνευστική ανακοπή.

Όλο το προηγούμενο διάστημα – πριν την ανακοπή – μέσα στο δωμάτιο του παιδιού είναι μόνο η κατηγορούμενη. Όλο το χρονικό διάστημα που έχει αποδειχτεί ότι έγινε η χορήγηση της κεταμίνης εκείνη την μόνη της με το παιδί στο δωμάτιο.

Από τις 14.00 μέχρι τις 14.28 ήταν μόνη της με το παιδί.

Είπε ότι δε γνώριζε για την κεταμινη όμως η τεχνολογία τη διαψεύδει. Το πιο ασφαλές συμπέρασμα είναι ότι στον κρίσιμο χρόνο που επήλθε ο θάνατος της Τζωρτζινας το παιδί ήταν μόνο με τη μάνα του!

Το χέρι που έδωσε την κεταμίνη στην Τζωρτζινα δεν είναι άλλο από το χέρι της μάνας της. Το ότι δε βρέθηκε κεταμινη στο Καραμανδάνειο δε σημαίνει ότι δε δόθηκε!

Ο τρόπος δράσης της κατηγορούμενης ήταν ακριβώς ο ίδιος. Με καθυστέρηση ειδοποίησε τους γιατρούς. Πόση ψυχραιμία πια; Πόση ψυχραιμία να βλέπεις το παιδί σου νεκρό και να μην αντιδράς;!

ΞΕΣΠΑΣΕ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Είναι δυνατόν μάνα να έχει πάθει το παιδί της ανακοπή, να είναι στη ΜΕΘ και να λέει θα φύγω να πάω να ξεκουραστώ; Που τα έχει δει αυτά η κατηγορούμενη και τα λέει;

Πιστεύει ότι έναν χρόνο εδώ ασχολούμαστε με την εμφάνιση της; Αν είναι όμορφη ή άσχημη; Έβαλε το παιδί της στη μέση για να λύσει τις διαφορές με τον σύζυγο της.

Είναι αυταπόδεικτο από το σύνολο της αποδεικτικής διαδικασίας ότι το παιδί έγινε εργαλείο στα χέρια της για να χειριστεί τον κ. Δασκαλακη.

Πως είναι δυνατόν να αφήνει το παιδί της μόνο του, 12 μέρες μετά τον θάνατο του βρέφους! Λέει στα μηνύματα της «δώστε την αφού τη θέλει». Τι είναι η Τζωρτζινα; Βαλίτσα;!

Κάθε φορά που απομακρυνόταν ο κ. Δασκαλακης τον αποξενώνει από τα παιδιά του. Είναι δυνατόν να ασχολείται με τα ρούχα του δασκαλακη όταν η τζωρτζινα είναι στο νοσοκομείο και ψάχνουν οι γιατροί τι έχει;!

Ενώπιον μας έκλαιγε για όλα και μας έλεγε Πόσο πολύ τη φρόντιζε! Την ψυχή αυτού του παιδί μου τη φρόντισε ποτέ; Ποτε επιδεινώνεται η κατάσταση του παιδιού; Όταν της λέει ο Δασκαλακης ότι θα φύγει! Και πετυχαίνει και τις δυο φορές την επιστροφή του.

Ακόμα και στην απολογία της το μυαλό της ήταν πως θα πλήξει τον κ. Δασκαλακη. Όταν πέθανε το παιδί τις 2 φορές δεν έκλαιγε για να μη δείξει ότι λυγίζει. Εδώ γιατί έκλαιγε με το που ξεκίνησε την απολογία της;

ΔΕΝ ΚΛΑΙΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΡΟΜΑ ΔΕΝ ΚΛΑΙΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΓΥΦΤΙΣΣΕΣ. Κλαίνε όλοι. Δεν υπάρχει μητέρα που να μην έχει κλάψει.

Εδώ μέσα γιατί έκλαιγε; Γιατί φανταζόταν ότι θα μας συγκινήσει; Έτσι μας είχε σφυγμομετρήσει;

Είναι δυνατόν την ημέρα της αποσωλήνωσης που αυτό το ψυχακι έκανε έναν βήμα προς τη ζωή να μην συγκινείται; Ούτε τότε; Εδώ μπροστά μας τι ήθελε να αποδείξει και έκλαιγε;

Έχουν δει μητέρες να κλαίνε και να πονάνε όταν χάνουν παιδιά πριν γεννήσουν. Είναι απόκοσμο αλλά εδώ το αίσθημα αυτό δεν υπήρχε. Και αυτό την ξινιζε

Πως να έχεις αυτό το συναίσθημα όταν εσύ η ίδια στερήσεις τη ζωή από το παιδί σου;

Το δύσκολο δεν είναι να αποδειχτεί ότι το έκανε. Το δύσκολο είναι το γιατί το έκανε. Αυτό είναι για να τρελαθεί οποίος το σκεφτεί. Η ζωή του παιδιού της έγινε ένα ατελείωτο μαρτύριο από την ίδια της τη μάνα. Αν μπορεί κάποιος να την αποκαλεί μάνα.

Μια ατυχία είχε στη ζωή της η τζωρτζινα! Να έχει μάνα την κατηγορούμενη! Στο σημείο αυτό η κατηγορούμενη ζήτησε να αποχωρήσει. Όταν της πέρασαν τις χειροπέδες ακούστηκε να βρίζει λέγοντας «άντε γα@@@σου» κι έφυγε εξοργισμένη.

Προτείνω την ενοχή της! Ένοχη!

Ρεπορτάζ: Ιάσονας Τσόλης

Read More

And More