Επίθεση με βιτριόλι – Ο δικηγόρος της Ιωάννας αποκαλύπτει για την κατάσταση της υγείας της: “Δεν μπορεί να βγει στο φως της ημέρας” (video)

Ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της Ιωάννας, που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι την περασμένη άνοιξη, μίλησε στην εκπομπή «Love it» με την Ιωάννα Μαλέσκου. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην κατάσταση της υγείας της νεαρής κοπέλας, η οποία προχώρησε στο όγδοο χειρουργείο πριν από λίγες ημέρες και στην κατηγορούμενη που δεν έχει ζητήσει μέχρι στιγμής ψυχολογική υποστήριξη.

«Την τελευταία φορά που επισκέφτηκα την Ιωάννα στο σπίτι της ήταν τέλος Σεπτεμβρίου. Η κατάσταση της υγείας της παραμένει σε κάποιο σημείο αρκετά σοβαρή. Έχει κάποια προβλήματα με το αυτί και το μάτι της ακόμη. Τα χειρουργεία της συνεχίζουν. Πριν λίγες μέρες έκανε το 8ο χειρουργείο της και η ψυχολογία της, όπως μπορεί εύκολα να καταλάβει ο οποιοσδήποτε, δεν είναι καλή. Δεν μπορεί να βγει στο φως της ημέρας. Περιμένει να τελειώσει το μαρτύριο με τις επεμβάσεις και να δούμε αν μπορεί να συνέλθει ή όχι», είπε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Λύτρας.

Και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Για τα ελληνικά δεδομένα είναι ένα έγκλημα που δεν το συναντούμε εύκολα. Θεωρώ ότι η πρόθεσή της ήταν να της αφαιρέσει τη ζωή. Προφανώς και υπάρχει οργή και θυμός και μάλιστα για ένα περιστατικό που δεν δικαιολογεί να γίνει αυτό».

Αναφορικά με το δικαστήριο που πρόκειται να γίνει, σημείωσε: «Το δικαστήριο θα γίνει μέσα στο 18μηνο γιατί μετά το 18μηνο δεν μπορεί να συνεχιστεί η προσωρινή κράτηση της κατηγορουμένης. Δεν έχει απολογηθεί η κατηγορούμενη. Δεν υπάρχουν κενά στη δικογραφία. Είναι δεδομένο ότι αυτή έκανε το συγκεκριμένο έγκλημα. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι είχε πολύ καλή οργάνωση. Μην νομίζει κανείς ότι δεν έχει σώας τας φρένας. Ήξερε καλά τι έκανε. Εξάλλου, δεν έχει ζητήσει ποτέ ψυχολογική πραγματογνωμοσύνη» και κατέληξε σχετικά με τη γραμμή της υπεράσπισης της κατηγορούμενης: «Το μόνο που θα επιχειρήσει η υπεράσπιση της είναι για το αν πρόκειται τελικά το θέμα για ανθρωποκτονία ή βαριά σκοπούμενη βλάβη. Στη δεύτερη περίπτωση το πλαίσιο της ποινής είναι 10 χρόνια και με τις ευνοϊκές διατάξεις κάνοντας τα 3/5 της ποινής θα αποφυλακιστεί».

Δες το βίντεο από το «Love it»:

Read More

And More