Επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου: Ξεκινά η δίκη σήμερα – Η κατάθεση της

Ξεκινά σήμερα η δίκη για την εκδίκαση της υπόθεσης της επίθεσης με βιτριόλι και η Ιωάννα Παλιοσπύρου είναι έτοιμη και αποφασισμένη, στη σημερινή της κατάθεση ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να αναφέρει και την παραμικρή λεπτομέρεια της φρίκης που έζησε

Η ακροαματική διαδικασία ξεκινά με τη δική της κατάθεση στην οποία, για πρώτη φορά, η Ιωάννα Παλιοσπύρου θα διηγηθεί λεπτό προς λεπτό τη μέρα που η ζωή της άλλαξε για πάντα.

«Πρέπει να εξιστορήσει όλα τα γεγονότα στους δικαστές. Της έχω μιλήσει, δε φοβάται τίποτα, είναι απόλυτα προετοιμασμένη», δήλωσε ο Απόστολος Λύτρας, συνήγορος της Ιωάννας χθες στο Mega.

Οι 5 κλήσεις της κατηγορουμένης μετά το έγκλημα

Σχετικά με τον άνδρα που φέρεται ως το πρόσωπο που «πυροδότησε» τις κινήσεις της κατηγορουμένης, ο συνήγορος της Ιωάννας Παλιοσπύρου είπε χθες στον ΑΝΤ1 ότι «αυτός έχει κληθεί στο δικαστήριο, η Ιωάννα δεν τον ξέρει καν τον άνθρωπο. Η Ιωάννα δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την κατηγορούμενη για το πρόσωπο αυτό και από εκεί άρχισαν όλα».

Μάλιστα, όπως δήλωσε «αμέσως μετά το έγκλημα που έκανε η κατηγορούμενη, τον πήρε πέντε φορές τηλέφωνο, αμέσως μετά. Είναι καταγεγραμμένες οι κλήσεις. Ξέρουμε ποιος είναι και ακόμη δεν έχει καταθέσει».

«Μας σηκώθηκε η τρίχα με όσα είπε ο συνήγορος αυτού του άνδρα: ειπώθηκε ότι η κατηγορούμενη του ζητούσε να την προμηθεύσει με βιτριόλι, του ζητούσε να την παρακολουθήσει, του έλεγε “θέλω να την βγάλω από την μέση” και αυτός δεν έκανε τίποτα».

Τι θα κάνει η κατηγορουμένη E.K.;

Το εάν αυτήν τη φορά η κατηγορουμένη θα είναι παρούσα στο δικαστήριο, το γνωρίζει για την ώρα μόνο η ίδια. Και είναι μία απόφαση την οποία σκέφτεται, όπως έκανε και στα μέσα του μήνα, όταν προτίμησε στην έναρξη της δίκης και στην ανάγνωση του κατηγορητηρίου να μην βρίσκεται εκεί.

Ο Σάκης Κεχαγιόγλου, συνήγορος υπεράσπισής της, είχε πει ότι κάποια στιγμή θα εμφανιστεί στη δικαστική αίθουσα, απλώς είναι άγνωστο το πότε. Και μάλλον αυτό δεν θα συμβεί σήμερα. Η 36χρονη βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, λέγεται πως παρακολούθησε τις εξελίξεις της 15ης Σεπτεμβρίου από την τηλεόραση της φυλακής.

«Για ακόμα μια φορά αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο ψυχρή και πόσο δειλή είναι», είχε πει η Ιωάννα Παλιοσπύρου βγαίνοντας από το δικαστήριο στις 15 Σεπτεμβρίου για την Ε.Κ.

«Είναι σοκαριστικό ότι εγώ θα έχω σίγουρα μία δεκαετία να αποκαταστήσω την υγεία μου και η δράστις θα αποφυλακιστεί πολύ νωρίτερα. Δυστυχώς έτσι είναι το νομικό πλαίσιο. Αυτό όμως που με τρομάζει είναι ότι μέσα σε αυτά τα χρόνια θα έχει κατανοήσει το κακό που έχει προκαλέσει. Η συμπεριφορά της και η παθητική στάση μου δείχνει ότι δεν έχει μετανιώσει για όλο αυτό. Κανένας από την οικογένειά της δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου» είχε δηλώσει στην Κατερίνα Καινούργιου η Ιωάννα Παλιοσπύρου σε μια συγκλονιστική συνέντευξη.

Το ενδεχόμενο συνεργών

Τελευταία εξέλιξη που έγινε γνωστή το μεσημέρι της Τετάρτης μέσα από το T-live, είναι ότι ο άνθρωπος που οι Αρχές εξετάζουν ως πιθανό συνεργό της κατηγορουμένης στην επίθεση με βιτριόλι, επισκέφθηκε χθες, παρουσία του δικηγόρου του την Εισαγγελία Εφετών και ζήτησε να καταθέσει στη δίκη που συνεχίζεται σήμερα.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου σήμερα θα είναι στο δικαστήριο και θα περιμένει να κοιτάξει στα μάτια την κατηγορούμενη. Ένα ερώτημα θέλει να θέσει. «Γιατί; Γιατί προσπάθησε να τη σκοτώσει;».

Read More

And More