Φολέγανδρος: Την σκότωσε γιατί “τον κορόιδευε” – Ολόκληρη η ανατριχιαστική απολογία του 30χρονου

Τη… λύπη του για ό, τι συνέβη στην Φολέγανδρο, για την σοκαριστική δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς δηλαδή, εξέφρασε ο 30χρονος κατηγορούμενος στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή Νάξου.

«Γι’ αυτό που συνέβη σίγουρα δεν ήμουν ο εαυτός μου. Πραγματικά λυπάμαι γι’ αυτό που συνέβη και μακάρι να είχαν έρθει τα πράγματα αλλιώς…» ήταν η κατάληξη της απολογίας του 30χρονου.

Ο κατηγορούμενος αφενός αναφέρθηκε στα ψυχιατρικά προβλήματα που υποστηρίζει πως αντιμετωπίζει από το 2014-2015 και αφετέρου για όλα τα κρίσιμα ζητήματα γύρω από τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς, λέγοντας ότι δεν…γνωρίζει, δεν… ξέρει, δεν… θυμάται.

Κατηγόρησε την νεκρή 26χρονη όχι μόνο για τα όσα συνέβησαν στο νησί, αλλά και για παλαιότερα, υποστηρίζοντας πως εκείνος ήθελε να διακόψει τη σχέση αλλά εκείνη επέμενε να μην το κάνει.

Για τα πιο «καυτά» ερωτήματα του εγκλήματος, πάντως, οι απαντήσεις του ήταν ουσιαστικά… μη απαντήσεις. Κι αυτό διότι δεν απάντησε σε τίποτα με ξεκάθαρο τρόπο.

Ο 30χρονος κατηγορούμενος περιγράφοντας την ημέρα του εγκλήματος είπε στον ανακριτή Νάξου: «Την ημέρα εκείνη είχαμε κάνει μπάνιο, δε θυμάμαι πόσες ώρες πριν το συμβάν. Σηκωθήκαμε κατά τις εννιά το πρωί. Πήραμε καφέ στον Άγιο Νικόλαο και πήγαμε για μπάνιο στην παραλία της περιοχής Λυγαριά. Δεν θυμάμαι ακριβώς την περιοχή. Έχει και βράχια. Είχαμε πάει και σε άλλες παραλίες και κοιτάξαμε στο χάρτη και αποφασίσαμε να πάμε εκεί γιατί ήταν η πιο κοντινή. Η πρόσβαση ήταν εύκολη. Δεν κάναμε μπάνιο στο σημείο που έγινε το συμβάν κάναμε μπάνιο στην παραλία της περιοχής Λυγαριά, όχι στο σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο».

Όπως εξήγησε ο κατηγορούμενος, φεύγοντας από την παραλία που έκαναν μπάνιο ήθελαν να πάνε για φαγητό. «Όμως χαθήκαμε και αναγκαστήκαμε να επιστρέψουμε στο χωματόδρομο με κατεύθυνση αυτή τη φορά από τον Άγιο Γεώργιο προς Λυγαριά. Περί τα 100 – 200 μέτρα, μετά την παραλία της Λυγαριάς, πίσω προς Άνω Μεριά, σε απόκρημνο σημείο έγινε το συμβάν», είπε.

Ο 30χρονος κατηγορούμενος για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, δήλωσε πως το θύμα δεν τον σεβόταν με αποτέλεσμα ο ανακριτής να του θέσει το σχετικό ερώτημα, ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με το τι εννοούσε με αυτή τη φράση. «Υπάρχουν κάποια γεγονότα αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος να το αναφέρω. Με έπαιζε παριστάνοντας πως πήγε να πάρει τσιγάρα και πήγαινε αλλού και μετά γέλαγε. Το βασικό ήταν ότι υπήρχε αυτό έντονα στο νησί.

Πηγή: Newsit

Read More

And More