Φωτιά στη Ρόδο: «Άρπαξαν φλόγες γύρω από το αμάξι μας, πολλά παιδιά έκλαιγαν», συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Καίγονται ξενοδοχεία στην περιοχή Κιοτάρι στη Ρόδο με τη φωτιά να βγαίνει εκτός ελέγχου. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή και προσπαθούν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο. Η πυρκαγιά που εξακολουθεί να μαίνεται στο νησί της Ρόδου έφτασε στις εγκαταστάσεις τριών ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή.

Και τα τρία ξενοδοχεία έχουν εκκενωθεί από τουρίστες και γίνονται προσπάθειες να περιοριστούν στο ελάχιστο οι ζημιές από την πυροσβεστική, τους εθελοντές και το προσωπικό.

Όλοι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο κοντά στη θάλασσα, με τον αριθμό των τουριστών που έχουν εκκενώσει τα ξενοδοχεία να υπολογίζεται σε περίπου 1.000.

Όπως μετέδωσε το Mega, η κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή λόγω και των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης.

Νωρίτερα, είχε σταλεί μήνυμα του 112 για να εκκενωθούν τα χωριά Λάρδος, Πυλώνα, Ασκληπιό και Κιοταρί.

Ρόδος – Συγκλονιστικές μαρτυρίες


Συγκλονίζουν οι εικόνες από τη Ρόδο και την εκκένωση περιοχών λόγω της μεγάλης πυρκαγιές που μαίνεται στο νησί.

Όπως φαίνεται στο ντοκουμέντο, εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνονται με τα πόδια ενώ ο ουρανός έχει καλυφθεί από ένα πυκνό σύννεφο καπνού.

Στον απεγκλωβισμό των πολιτών μπαίνει και το Λιμενικό, το οποίο με πλωτά αναμένεται να παραλάβει τους τουρίστες που έχουν φτάσει στη θάλασσα.

Οι μαρτυρίες των κατοίκων συγκλονίζουν

«Ήμουν στο μαγαζί του θείου μου στο Κιοτάρι και είχε πολύ καπνό. Ο θείος μου πήγε να πάρει τα σκυλιά του για να φύγει και εμένα ήρθε ο πατέρας μου να με πάρει. Άρπαξαν φλόγες γύρω γύρω από το αμάξι μας, πολλά παιδιά έκλαιγαν. Το ελικόπτερο περνούσε από πάνω μας, έριχνε νερό πάνω στα αμάξια», λέει μιλώντας στο Mega ο Ανδρέας Σταυρόπουλος, κάτοικος Ρόδου.

«Περάσαμε πάνω από τις φλόγες για να ξεφύγουμε, μας είχαν περικυκλώσει», σημειώνει, ενώ καταγγέλλει πως μόνο σήμερα οι κάτοικοι στη Ρόδο είδαν ελικόπτερα στο νησί να επιχειρούν για τις πυρκαγιές.

Πηγή: Mega

Read More

And More