Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: Χωρίς δικηγόρο ο δράστης – Έτοιμος να ζητήσει και πάλι προθεσμία για να απολογηθεί

Στον ανακριτή αναμένεται να απολογηθεί σήμερα, Τρίτη, 9/8 ο 20χρονος γυναικοκτόνος που κατηγορείται ότι σκότωσε την 17χρονη Νικολέτα στο Περιστέρι. Ο πακιστανικής καταγωγής άνδρας μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει ίχνος μεταμέλειας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο δικηγόρος του νεαρού παραιτήθηκε από την υπόθεση, με την ανακρίτρια να «ξεσκονίζει» τον κατάλογο του ΔΣΑ για να ορίσει νέο δικηγόρο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, είναι επίσης πιθανό να ζητήσει και τρίτη προθεσμία από την ανακρίτρια για την απολογία του. 

Ο νεαρός θα πρέπει να απολογηθεί το αργότερο μέχρι το πρωί της Τετάρτης και για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν η διαδικασία θα ολοκληρωθεί παρουσία δικηγόρου ή αν τελικά θα δώσει μόνος του εξηγήσεις. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, Τρίτη (09.08.2022), πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου διευκρίνιζαν ότι ο δολοφόνος της 17χρονης έχει καταθέσει μια φορά αίτημα ασύλου, τον Ιούλιο του 2021, το οποίο εντός 15 ημερών είχε απορριφθεί. Μεταγενέστερα κατέθεσε εκπρόθεσμη προσφυγή, ενώ στα αρχεία της Υπηρεσίας Ασύλου εμφανίζεται με μοναδικό φάκελο και έχει στην κατοχή του ένα δελτίο ταυτότητας αιτούντος άσυλο.

Στο μεταξύ, στη δικαστική λειτουργό που ανέλαβε να χειριστεί την υπόθεση της Νικολέτας από το Περιστέρι, το νεαρότερο στην Ελλάδα θύμα γυναικοκτονίας, προσήλθε και δήλωσε εκ μέρους του πατέρα της 17χρονης παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας (Πολιτική Αγωγή) ο συνήγορός του.

Το κατηγορητήριο που προσάπτεται στον νεαρό είναι βαρύ και καταγράφονται όχι μόνο οι άγριες συνθήκες θανάτου του θύματος, αλλά και κρίσιμα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί για τον χρόνο πριν και τον χρόνο μετά το έγκλημα σε βάρος της ανήλικης.

Με πληροφορίες από newsit.gr

Read More

And More