Ιωάννα Παλιοσπύρου – Επίθεση με βιτριόλι: Ένοχη η 37χρονη Έφη – Καταδικάστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ένοχη κρίθηκε η 37χρονη Έφη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο καταδίκασε την Έφη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, με ομόφωνη απόφαση του έπειτα από οχτώ συνεδριάσεις για την πολύκροτη υπόθεση με το βιτριόλι.

Μάλιστα, τα αιτήματα της υπεράσπισης της για την αναγνώριση ελαφρυντικών απορρίφθηκαν.

Πλέον, με βάση την απόφαση του δικαστηρίου επί της ενοχής της κατηγορούμενης η μέγιστη ποινή που μπορεί να της επιβληθεί είναι τα 15 έτη κάθειρξης.

Η επίθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα, έγινε τον Μάιο του 2020, την ώρα που η άτυχη Ιωάννα έφτανε στη δουλειά της στην Καλλιθέα. Η γυναίκα που της άλλαξε για πάντα τη ζωή, της είχε στήσει καρτέρι δίπλα από το ασανσέρ. Εκεί, την έλουσε με βιτριόλι…

Η γυναίκα εξαφανίστηκε τρέχοντας. Για την Ιωάννα, εκείνη τη στιγμή άρχιζε ο πιο δύσκολος αγώνας. Ο αγώνας να κρατηθεί στη ζωή. Αφόρητος πόνος και πολλά χειρουργεία.

Η κοπέλα έτρεξε γρήγορα στο φαρμακείο που είναι στη γειτονιά. Εκεί, της έριξαν νερό και προσπάθησαν να σώσουν ό,τι σωζόταν. Από εκείνο το πρωινό της 20ης Μαΐου 2020, ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά.

Η εμφάνισή της μπροστά στις κάμερες με την ειδικά μάσκα που τη βοηθάει στην αποκατάσταση του προσώπου της, πάγωσε όλη την Ελλάδα, από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Και ήταν συνέχεια εκεί… Όπως και σήμερα, που βγήκε η απόφαση για την κατηγορούμενη.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου και η οικογένειά της δικαιώθηκαν -σε ένα βαθμό- με την απόφαση του δικαστηρίου. Δυστυχώς βέβαια, τα σημάδια αλλά και τον πόνο αυτής της επίθεσης, θα τα κουβαλάει πάνω της για την υπόλοιπη ζωή της.

Πηγή: Newsit.gr

Read More

And More