Καρέ – καρέ οι στημένες επιθέσεις στο σπίτι του Φουρθιώτη – Τι αναφέρει η δικογραφία

Καρέ – καρέ με τον τρόπο με τον οποίο στήθηκαν τα δύο χτυπήματα στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη στο Διόνυσο περιγράφονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί εναντίον του γνωστού παρουσιαστή και ακόμα δύο ατόμων, αποκαλύπτει σήμερα το newsit.gr.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ που κλήθηκαν στο πλαίσιο της προανάκρισης να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση με τους πυροβολισμούς εις βάρος των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου από δύο άτομα που επέβαιναν πάνω σε μηχανή, κατάφεραν όχι μόνο να εντοπίσουν τους δράστες, αλλά και να ξεδιαλύνουν και τις δύο επιθέσεις εναντίον του σπιτιού του γνωστού παρουσιαστή.

Οι τρεις κάλυκες που βρέθηκαν στην Νέα Ερυθραία, αλλά και οι 15 που εντοπίστηκαν στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη προέρχονται όπως διαπίστωσαν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ από το ίδιο όπλο, ενώ οι τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε ο γνωστός παρουσιαστής με τους δύο ποινικούς αποδεικνύουν σύμφωνα με τους αστυνομικούς τις μεταξύ τους σχέσεις.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές ο Μένιος Φουρθιώτης φέρεται να σκηνοθέτησε μαζί με τα παραπάνω άτομα τις δύο επιθέσεις στην κατοικία του στο Διόνυσο, δίνοντας τους ως αμοιβή το ποσό των 40.000 ευρώ.

Το μαύρο smart που τους πρόδωσε

Κι αν όλα τα παραπάνω είναι έως τώρα γνωστά, το newsit.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας, όλα τα σημεία της σχηματισθείσας δικογραφίας μέσα από τα οποία αποτυπώνονται με κάθε λεπτομέρεια οι κινήσεις των δύο δραστών στις 16 Απριλίου όπου το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη γαζώθηκε από 15 σφαίρες αλλά και έξι ημέρες αργότερα όπου εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός.

“Περί την 22:11 ώρα της 16/4/, ένας δράστης με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, προσέγγισε πεζός την οικία του Μαίνανδρου Φουρθιώτη, που βρίσκεται επί της οδού Ρ…. στο Διόνυσο και πυροβόλησε με πολεμικό τυφέκιο τύπου kalasnikof τουλάχιστον 15 φορές σε αυτή. Εντός της οικείας βρίσκονταν εκτός του Μαίνανδρου Φουρθιώτη και η Μ. Π, η οποία τρομοκρατήθηκε από το συμβάν. Κατά την εξέταση τους, οι περίοικοι και οι αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι ο δράστης ήταν άνδρας ύψους 1,8 μέτρα και μετά τους πυροβολισμούς κινούνταν επί της οδό Ρ…., έπειτα στην οδό Α….. με κατεύθυνση την οδό Χ……., κρατώντας το πολεμικό τυφέκιο το οποίο προσπαθούσε να καλύψει με ένδυμα. Ένας εκ των μαρτύρων άκουσε το δράστη να φωνάζει δυνατά σε άλλο άτομο, την στιγμή που προσέγγιζε την οδό Χ……..”, αναφέρεται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών.

Οι αστυνομικοί παράλληλα κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το όχημα τον δραστών και να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιο διαφυγής τους. “Από την ανάλυση του κατασχεθέντος βιντεοληπτικού υλικού προέκυψε ότι ο δράστης διήλθε πεζός επί της οδού Ρ…. με κατεύθυνση προς την επίμαχη οικία κι αφού προέβη στην έκνομη πράξη των πυροβολισμών, κινήθηκε πεζός την 22:11 ώρα, επί της οδού Ρ….. , με κατεύθυνση προς την οδό Α….. όπου κι έστριψε δεξιά, χωρίς να προκύπτει επιβίβαση του σε οποιοδήποτε όχημα. Ωστόσο αναλύοντας συνδυαστικά, χρονικά και γεωγραφικά τα διερχόμενα οχήματα με κατεύθυνση από και προς το σημείο των πυροβολισμών, εντοπίστηκε η κίνηση ενός επίμαχου οχήματος μάρκας Smart, το οποίο προσέγγισε την περιοχή που βρίσκεται η οικεία του Μαίνανδρου Φουρθιώτη πριν τους πυροβολισμούς και αποχώρησε από αυτήν αμέσως μετά. Μάλιστα από την ενδελεχή ανάλυση των κατασχεθέντων βιντεοληπτικών υλικών χαρτογραφήθηκε το δρομολόγιο κίνησης του επίδικουsmart και συγκεκριμένα η κίνηση του καταγράφηκε για 28,4 χιλιόμετρα από την οδό των Αγίων Σαράντα στην Νέα Ερυθραία έως και την οδό Αναπαύσεων στο Χαλάνδρι.

Έτσι το πρωί της περασμένης Τρίτης οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι ενός εκ των δύο συμμετεχόντων στην επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών στην Νέα Ερυθραία αλλά και του σπιτιού του Μένιου Φουρθιώτη. “Όπως προέκυψε από την αυτόφωρη διαδικασία, την 27/4/2021 ανεβρέθηκε και κατασχέθηκε έξωθεν της οικίας του Γ. Π (ενός εκ των συλληφθέντων) το υπ΄ αριθμόν ( αναφέρονται στοιχεία πινακίδας) αυτοκίνητο μάρκας smart χρώματος γκρι, ιδιοκτησίας του, το οποίο είναι πανομοιότυπο (χρώμα, μοντέλο, ζάντες, φώτα ομίχλης και πορείας) με το επίμαχο smart. Στην απολογία του ο Γ. Π ισχυρίστηκε ότι τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα είχε μεταβεί με το δικό του όχημα μάρκας smart, χρώματος γκρι, από κοινού με τον Γ. Σ ( δεύτερος συλληφθείς) στην περιοχή του Διονύσου, για διαφορετική όμως αιτία και ακολούθησαν το δρομολόγιο που περιγράφηκε παραπάνω. Ο Γ. Π ανέφερε ότι ο Φουρθιώτης του είχε ζητήσει να βρει άλλα δύο άτομα για τη συνοδεία του τα οποία θα πλήρωνε περισσότερα χρήματα για να προβούν σε κάποιες άλλες πράξεις που δεν ήξερε, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ήθελε να κάνει κάποιες από τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν ο ίδιος. Ο δε Γ. Σ ισχυρίστηκε ότι όσον αφορά τις κατηγορίες που του προσάπτονται απάντησε ότι για όλα έφταιγε ο Φουρθιώτης ο οποίος δεν είχε κάνει καλή συνεννόηση με τα άτομα στα οποία είχε αναθέσει να κάνουν αυτές τις πράξεις”.

Οι «τυφλές» κάμερες

Κι αν στο χτύπημα της 16 Απριλίου οι κάμερες κατέγραψαν τον έναν εκ των δραστών να βάλλει με το όπλο του εναντίον του σπιτιού του Μένιου Φουρθιώτη, δεν συνέβη και κάτι ανάλογο με την έκρηξη της 22ας Απριλίου. “Περί την 23:30 ώρα της 22/4/2021, έλαβε χώρα έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην οικεία του Μαίνανδρου Φουρθιώτη. Ο μηχανισμός τοποθετήθηκε στην μεταλλική ηλεκτροκίνητη θύρα της εισόδου κλειστού χώρου στάθμευσης σε αυτής. Η σκηνή του εγκλήματος φωτογραφήθηκε από το αρμόδιο συνεργείο, ενώ από την έκρηξη δημιουργήθηκε κρατήρας διαμέτρου περίπου 25 εκατοστών και βάθος 10 εκατοστών” , αναφέρεται σύμφωνα με πληροφορίες στη δικογραφία.

Οι εκτιμήσεις του κλιμακίου του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που έσπευσαν στο σημείο ανέφεραν ότι ο αυτοσχέδιος μηχανισμός αποτελούνταν από ποσότητα εκρηκτικής ύλης, κοινό πυροκροτητή και βραδύκαυστο σχοινί, ενώ η πυροδότηση του έγινε με τη χρήση γυμνής φλόγας.

“Σύμφωνα με τον τεχνικό που έχει τοποθετήσει τις κάμερες στην οικεία του Φουρθιώτη δεν υπήρχε καταγεγραμμένο υλικό στον σκληρό δίσκο όταν μετέβη στην οικία του για να εξάγει το υλικό, σε αντίθεση με το περιστατικό των πυροβολισμών όταν και παραδόθηκε υλικό από κλειστό κύκλωμα καταγραφής της οικείας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από παρακείμενες οικείες δεν καταγράφεται κίνηση οχήματος ή πεζού με κατεύθυνση την οικεία του Φουρθιώτη σε εγγύς χρονικό διάστημα της έκρηξης. Αναφορικά με την έκρηξη του μηχανισμού περί ώρα 23:24 της 22/4/2021, όπως προέκυψε από τα χορηγηθέντα στοιχεία των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, περί την 23:00 ώρα ο Γ.Π (ο ένας εκ των συλληφθέντων για τις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία αλλά και στο σπίτι του παρουσιαστή) ενεργοποίησε πριν από την πράξη κεραία που εξυπηρετεί την περιοχή του Διονύσου, γεγονός που πιστοποιεί την γεωγραφική του παρουσία του στην ευρύτερη περιοχή πριν την άνω πράξη. Σημειώνεται ότι από σύγκριση των ήδη καταχωρισμένων στο Εθνικό αρχείο γενετικών τύπων προέκυψε ότι γενετικά στοιχεία τύπου του Γ. Π εμπεριέχονται σε γενετικό τύπο που έχει προκύψει από ανάμειξη βιολογικών υλικών περισσότερων του ενός ατόμου και προσδιορίστηκε κατά την εξέταση δείγματος (φυτίλι που κατασχέθηκε σε απόπειρα έκρηξης σε ATM τράπεζας στο Ίλιον το Δεκέμβριο του 2018”.

Πηγή: Newsit.gr

Read More

And More