Κιβωτός του Κόσμου: Ανακρίσεις για τον πατέρα Αντώνιο διέταξε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος – Του απαγόρευσε να ιερουργεί

Ο πατέρας Αντώνιος φέρεται να είναι ο άνθρωπος τον οποίο κατονόμασε στην κατάθεσή του ο 19χρονος που έκανε την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση όσο φιλοξενούνταν στην Κιβωτό του Κόσμου.

Σήμερα ήρθε και η πρώτη αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για την Κιβωτό του Κόσμου και τις καταγγελίες σε βάρος του πατέρα Αντωνίου. Πιο συγκεκριμένα, διατάχθηκαν κανονικές ανακρίσεις και απαγορεύτηκε στον επικεφαλής του ΜΚΟ να ιερουργεί.

Στη δήλωσή του, μετά τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποκάλυψε ότι διέταξε τη διενέργεια κανονικών ανακρίσεων σε βάρος του πατέρα Αντωνίου, στον οποίο απαγόρευσε να κάνει λειτουργίες έως ότου να εκδικαστεί η υπόθεση!

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αφήνει αιχμές για τον πατέρα Αντώνιο, λέγοντας πως «ουδέποτε δέχθηκε να θέσει τις δομές της ΜΚΟ υπό την εποπτεία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ή να συνεργαστεί στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας με οιονδήποτε τρόπο».

Σε ιδιαίτερη σκληρή γλώσσα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διαμηνύει ότι «η Εκκλησία ούτε πρόκειται να ανεχθεί» ούτε και να συγκαλύψει «επαίσχυντες και ειδεχθείς συμπεριφορές και πράξεις, που λερώνουν το ιερό ράσο», το οποίο σημειώνει «δεν είναι δυνατόν να το φέρουν και να το φορούν όσοι το χρησιμοποιούν ανερυθρίαστα και πρόστυχα, χωρίς φόβο Θεού και ανθρώπων, για να καλύπτουν τις ανομίες τους και για να διαπράττουν εγκλήματα που στιγματίζουν ανεξίτηλα και για πάντα τις ζωές και τις ψυχές αθώων παιδιών».

Πηγή: Newsit

Read More

And More