Κυμπουρόπουλος μετά το σάλο: “Ζητώ συγγνώμη, δεν είμαι κατά των αμβλώσεων”

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και «άδειασμα» από τη Νέα Δημοκρατία για την απόφασή του να ταχθεί, στο Ευρωκοινοβούλιο, κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση. Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ υποστηρίζει ότι άλλη ήταν η τροπολογία που ψήφισε και η ψήφος του παρερμηνεύτηκε.

«Θέλω να ζητήσω συγνώμη. Υπήρχε ένα ψήφισμα που αφορούσε τα δικαιώματα των παιδιών. Μεταξύ αυτών υπήρχε και μια τροπολογία για το δικαίωμα του παιδιού στη ζωή, αυτό είναι που ψήφισα», είπε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (17.03.2021) στην πρωινή εκπομπή του OPEN μετά τις αντιδράσεις για την ψήφο σχετικά με τις αμβλώσεις.

«Είμαστε ως Ελλάδα υπέρ των αμβλώσεων και αυτό που ψήφισα εγώ είναι κάτι που ψήφισα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Κανένα κόμμα δεν είναι υποχρεωμένο να υπερασπίζεται τους βουλευτές του, οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι να υπερασπίζονται το κόμμα και να πηγαίνουν υπέρ των θέσεων», πρόσθεσε, σχολιάζοντας και την ανακοίνωση «άδειασμα» από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ δήλωσε υπέρ του δικαιώματος των γυναικών να κάνουν ό,τι θέλουν με το σώμα τους. «Κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση. Υπάρχουν και περιπτώσεις που θέλουν να κρατήσουν το παιδί αλλά δεν μπορούν. Να υπάρχει ένα σύστημα να το υποστηρίξει. Το κράτος πρέπει να είναι αρωγός και συμπαραστάτης. Δεν είπα ποτέ ότι είμαι κατά των αμβλώσεων», είπε.

Τόνισε ότι επικοινώνησε με τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας πριν αλλά και μετά την ανακοίνωση του κόμματος και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «ξεκίνησε μια διαδικασία που προκάλεσε την αντίδραση του κόσμου».

 

Πηγή: newsit.gr

Read More

And More