Μαϊάμι: Αυτός είναι ο 21χρονος Ελληνοαμερικανός που αγνοείται

Καθώς ο απολογισμός των νεκρών από την κατάρρευση της πολυκατοικίας στο Μαϊάμι αυξάνεται, η αγωνία κορυφώνεται για το αν υπάρχουν επιζώντες στα ερείπια. Ανάμεσα στους 156 αγνοούμενους και ο Έλληνας Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος.

Ο 21χρονος Έλληνας φοιτητής, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη, βρισκόταν σε διαμέρισμα φίλου του στην πολυκατοικία όταν το κτίριο στο Μαϊάμι κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος.

Ο νεαρός ομογενής, η οικογένεια του οποίου μένει στο Τέξας, σπουδάζει στο πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Νάσβιλ στην πολιτεία του Τενεσί. Η οικογένειά του μένει στο Τέξας. Όπως είπε στη Wall Street Journal ο πατέρας του 21χρόνου, Κώστας Γιαννιτσόπουλος, ο 21χρονος Ανδρέας είχε επισκεφτεί το Μαϊάμι και έμενε με έναν οικογενειακό φίλο, ο οποίος επίσης είναι αγνοούμενος!

«Σας παρακαλώ, προσευχηθείτε για ένα θαύμα. Ο ανηψιός του ήταν στο κτίριο που κατέρρευσε στο Μαϊάμι. Σας παρακαλώ προσευχηθείτε να επιζήσει. Μέχρι τώρα δεν είχαμε κανένα νέο» έγραψε η θεία του 21χρονου, Πάτι Τζο Μίλερ σε σπαρακτική ανάρτησή της στο Facebook.

Αγωνία στα συντρίμμια

Σχεδόν τρία 24ωρα μετά την κατάρρευση του κτιρίου στο Μαϊάμι, τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν σταματήσει λεπτό να δουλεύουν για να βρουν τους 156 αγνοούμενους μέσα στα συντρίμμια του 12ώροφου κτιρίου. Και ενώ η αγωνία των συγγενών των αγνοούμενων κορυφώνεται, νέα ερωτήματα για τη δομική ακεραιότητα του κτιρίου έρχονται στο φως.

Ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε σε πέντε, αφού οι διασώστες βρήκαν έναν νεκρό στη διάρκεια της μεθοδικής έρευνας που διεξάγουν στον τόπο της καταστροφής στο Σέρφσαϊντ, μια παραλιακή κωμόπολη κοντά στο Μαϊάμι, δήλωσε στη διάρκεια βραδινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα.

«Η κορυφαία προτεραιότητά μας συνεχίζει να είναι η έρευνα και διάσωση και να σώσουμε όποιες ζωές μπορούμε», δήλωσε η Λιβάιν Κάβα. Εργάτες βρήκαν επίσης ανθρώπινα λείψανα· άλλα τρία θύματα ταυτοποιήθηκαν και ενημερώθηκαν τα μέλη των οικογενειών τους, τόνισε η δήμαρχος.

Αξιωματούχοι εξέφρασαν ελπίδες ότι μερικοί από τους 156 αγνοουμένους μπορεί να είναι ζωντανοί. Οι πυροσβέστες έκαναν χθες πρόοδο όσον αφορά την κατάσβεση μιας φωτιάς που σιγοκαίει και καπνίζει κάτω από τα συντρίμμια του ηλικίας 40 ετών κτιρίου, επιτρέποντας στους διασώστες να ερευνούν με λιγότερους περιορισμούς, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Με τη βοήθεια σκύλων, συσκευών σάρωσης με υπέρυθρες ακτίνες και βαρύ εξοπλισμού, οι διασώστες συνεχίζουν να ελπίζουν ότι άνθρωποι μπορεί να έχουν επιζήσει μέσα σε θυλάκους αέρα που μπορεί να έχουν σχηματισθεί μέσα στα συντρίμμια.

«Το μεγαλύτερο πράγμα τώρα είναι η ελπίδα», δήλωσε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Άλαν Κομίνσκι. «Αυτή είναι που μας κινητοποιεί. Είναι μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση».

Πηγή: newsit.gr

Read More

And More