Μένιος Φουρθιώτης: Οι αθέατες πτυχές της υπόθεσης – Ο μυστηριώδης πληροφοριοδότης και το sms όπως εστάλη

Αθέατες πτυχές από την πολυσέλιδη έκθεση των εγκληματολογικών εργαστηρίων για την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr, όπως ο  μυστηριώδης «ανώνυμος» πληροφοριοδότης που κάρφωσε στις αρχές όχι μόνο το όνομα του σεσημασμένου βασικού συνεργού 42 ετών, αλλά έδωσε στην Δίωξη Εκβιαστών και τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων μέσα απ’ τους οποίους γινόταν οι συνομιλίες με τον παρουσιαστή.

Σ’ ένα απ’ τα τρία τηλέφωνα οι αστυνομικοί ανέσυραν αυτούσιο και το sms του Φουρθιώτη προς τον 42χρονο βασικό συνεργό του, στον οποίο γράφει για το βράδυ της συμπλοκής με τους άνδρες της ΔΙΑΣ ότι: «Εάν υπάρχει πρόβλημα, πάρε με να βοηθήσω».

Το «χαλασμένο» καταγραφικό του Φουρθιώτη

Στη δικογραφία επισημαίνεται και άλλη μια «συγκυρία» αφού κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στη βίλα Φουρθιώτη στον Διόνυσο [22-4-2021], όπως δήλωσε ο ίδιος ήταν «χαλασμένο το καταγραφικό μηχάνημα» και έτσι δεν αποτυπώθηκε η φιγούρα του «βομβιστή» με το βραδύκαυστο φυτίλι. Στην έκθεση που συνέταξε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών σημειώνεται το εξής:

«Από την υπηρεσία μας αναζητήθηκε και κατασχέθηκε βιντεοληπτικό υλικό από εννέα καταστήματα, εταιρίες και οικίες της επίμαχης περιοχής. Δεν κατέστη δυνατή η κατάσχεση του καταγραφικού της οικίας Φουρθιώτη καθώς όπως κατέθεσε ο ίδιος αλλά και ο τεχνικός του δεν μπορούσε να εξαχθεί το επίμαχο υλικό λόγω βλάβης …».

Η διακοπή ρεύματος λόγω χιονιά «τύφλωσε» τις κάμερες

«Από το κατασχεμένο βιντεοληπτικό υλικό δεν προκύπτει η επιβίβαση του δράστη σε κάποιο όχημα αμέσως μετά τους πυροβολισμούς στην οικία Φουρθιώτη, καθώς όπως ανέφεραν οι περίοικοι στην περιοχή υπήρχε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος με αποτέλεσμα πολλά καταγραφικά να μην επαναλειτουργήσουν. Ωστόσο από την συνδυαστική μελέτη του κατασχεθέντος υλικού [εννέα βίντεο] από σημεία περιμετρικά της οικίας Φουρθιώτη προέκυψε η κίνηση ενός επίμαχου οχήματος μάρκας Smart χρώματος γκρι το οποίο φαίνεται να προσεγγίζει στην περιοχή. Το μικρό όχημα εμφανίζεται πριν τους πυροβολισμούς και να αποχωρεί μετά από αυτούς και  αναλυτικά κατά το χρονικό διάστημα από τις 21:39 έως τις 22:52 της 16-4-2021. Μάλιστα απ’ το Smart δεν διακρίνεται ο αριθμός κυκλοφορίας και διήλθε διαδοχικά έξω από τα παρακάτω καταστήματα και οικίες της γύρω περιοχής [αναφέρονται αναλυτικά]. Κατόπιν αυτών των ερευνών η υπηρεσίας μας στις 27/10/2021 βρήκε και κατάσχεσε πανομοιότυπο αυτοκίνητο μάρκας γκρι, ίδιο μοντέλο, χρώμα, ζάντες, φώτα πορείας και ομίχλης. Το Smart, έφερε την οπίσθια κρατική πινακίδα κυκλοφορίας ενώ την εμπρόσθια την είχε τοποθετημένη εντός του χώρου αποσκευών». 

Ο μυστηριώδης «ανώνυμος» πληροφοριοδότης

«Την 22:10 της 16/4/2021 επί της οδού Ρόδων αριθμός 13 στο Διόνυσο Αττικής, δράστης έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του κινήθηκε πεζός και με πυροβόλο όπλο που είχε σε σακίδιο αρχικά σημάδεψε και στη συνέχεια έβαλε τουλάχιστον 15 φορές στην οικία Φουρθιώτη ενώ μετά διέφυγε πεζός στην οδό Ρόδου με κατεύθυνση την οδό Ανεμώνης. Στις 23:16 της 21/4/2021 άγνωστος άνδρας κάλεσε με απόκρυψη αριθμού στην τηλεφωνική σύνδεση του αξιωματικού υπηρεσίας της δίωξης εκβιαστών και χωρίς να θέλει να πει τα στοιχεία της ταυτότητας του, ανέφερε ότι το χτύπημα στο σπίτι του Φουρθιώτη το έκανε ο 42χρονος [αναφέρει το όνομά του] με τον κολλητό του [που δεν κατονόμασε]. Τους ξέρετε από παλιά, τον πλήρωσε για να το κάνει ο Φουρθιώτης. Ψάξτε τα τηλέφωνα και θα τους βρείτε [69897…, 69370… και 69896 …]».

Έτσι γάζωσαν την ΔΙΑΣ

«Την 1:00  της 16-20 από αστυνομικούς της ομάδας Δίας βορειοανατολικής Αττικής στη γέφυρα Βαρυμπόμπης με κατεύθυνση την οδό Αγίων Σαράντα, ύποπτη μοτοσικλέτα μάρκας Yamaha XTX άνευ αριθμού κυκλοφορίας στην οποία επέβαιναν δύο άτομα κινούνταν στη συμβολή των Αγίων Σαράντα και της Λεωφόρος Θησέως. Αστυνομικοί έκαναν ηχητικό σήμα προκειμένου να σταματήσουν και να πραγματοποιηθεί έλεγχος πλην όμως ο οδηγός της μοτοσικλέτας ανέπτυξε ταχύτητα και κινήθηκε αριστερά στη Λεωφόρο Θησέως με κατεύθυνση το Άγιο Στέφανο και ενώ βρισκόντουσαν ακόμη επί της οδού Λεωφόρο Θησέως ο συνοδηγός της μοτοσικλέτας έβγαλε από το σάκο που έφερε ένα μακρύκαννο όπλο τύπου τυφέκιο και έβαλε κατά των αστυνομικών τουλάχιστον τέσσερις φορές, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός καθώς οι αστυνομικοί είχαν πάρει τις απαραίτητες προφυλάξεις και την κάλυψη».

Η έκρηξη στη γκαραζόπορτα της βίλας

«Την 23.30 ώρα της 22/4/2021, σημειώθηκε έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στη μεταλλική ηλεκτροκινητήρα εισόδου κλειστού χώρου στάθμευσης της οικίας Φουρθιώτη στην οδό Ρόδων στο Διόνυσο. Ο μηχανισμός τοποθετήθηκε στην δεξιά και κάτω πλευρά της γκαραζόπορτας, ενώ μετά την ενεργοποίηση του ο δράστης διέφυγε. Σύμφωνα με εκτιμήσεις κλιμάκιο πυροτεχνουργών που προσήλθαν στο σημείο ο μηχανισμός αποτελούνταν από υψηλή ποσότητα εκρηκτικής ύλης, κοινό πυροκροτητή και βραδύκαυστο φυτίλι, ενώ η πυροδότηση του έγινε με χρήση γυμνής φλόγας».

To μήνυμα «συμπαράστασης» του παρουσιαστή

Στην απόρρητη έκθεση των εγκληματολογικών εργαστηρίων και της δίωξης Εκβιαστών αναφέρεται επίσης ότι: 

«Από την συνδυαστική μελέτη και ανάλυση των μέχρι στιγμής χορηγηθέντων δεδομένων και των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας διαπιστώθηκε πως 5 ώρες περίπου πριν το περιστατικό τις 16/4/2021, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών της Δίας και ώρα 19.39 όπου ο Φουρθιώτης κάλεσε τον 48χρονο συγκατηγορούμενό του και συνομίλησαν για μερικά δευτερόλεπτα, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Φουρθιώτης επικοινώνησε με τον 42χρονο συγκατηγορούμενο που εκτελούσε χρέη «σεκιουριτά». Περί την 01.55 ώρα τις 16/4/2021, περίπου μία ώρα μετά το επίμαχο περί των πυροβολισμών ο Φουρθιώτης απέστειλε γραπτό μήνυμα στον 42χρονο, γράφοντάς του: «Εάν υπάρχει πρόβλημα, πάρε με να βοηθήσω». Επιπρόσθετα ο Φουρθιώτης επικοινώνησε ξανά μαζί του κατά τις ώρες 11:24 και 11:33 της 16-4-2021 δηλαδή 10 περίπου ώρες μετά τους πυροβολισμούς σε βάρος των αστυνομικών». 

Και οι αστυνομικοί-αναλυτές των εγκληματολογικών εργαστηρίων καταλήγουν πως: «Ο 42χρονος και ο 48χρονος αντίστοιχα επικοινώνησαν μεταξύ τους κάμποσες φορές την 16/4/2021, δηλαδή μία περίπου ώρα πριν το επίμαχο περιστατικό των πυροβολισμών που έλαβε χώρα στις την 22.11 της 16/4/2021 επί της οδού Ρόδων 13 στον Διόνυσο Αττικής [οικία Φουρθιώτη]. Αν πάντως είναι να απορεί κανείς με την έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού [5:23, στις 22/4/2021], όπως προέκυψε από τα χορηγηθέντα στοιχεία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας περί την 23:00 ώρα ο 42χρονος σωματοφύλακας ενεργοποίησε πριν την πράξη κεραία που εξυπηρετεί την περιοχή του Διονύσου γεγονός που πιστοποιεί την γεωγραφική του παρουσία στην ευρύτερη περιοχή πριν την έκρηξη».

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χήτος

Πηγή: Newsit.gr

Read More

And More