Μεσολόγγι: Προφυλακιστέος ο 50χρονος κρεοπώλης μετά την απολογία του για τη δολοφονία του Μπάμπη

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 50χρονος κρεοπώλης για τη συγκλονιστική υπόθεση της δολοφονίας του Μπάμπη από το Μεσολόγγι, η σορός του οποίου βρέθηκε νωρίτερα, σήμερα 22/1, σε βάλτο, στην περιοχή Ευαγγελίστρια.

Σε βάρος του κρεοπώλη από το Μεσολόγγι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός του 31χρονου Μπάμπη βρέθηκε μέσα στο νερό, μπρούμυτα, σε βαλτώδη περιοχή με καλαμιές, ανατολικά της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου, στην περιοχή Ευαγγελίστρια. Το συγκεκριμένο σημείο είναι κοντά στην περιοχή των πρώην ΤΕΙ, όπου τις προηγούμενες ημέρες είχαν εντοπιστεί σήματα κινητών τηλεφώνων.

Τη σορό, που είναι σε προχωρημένη σήψη, βρήκε ο Ευάγγελος Αλεξανδρής, επικεφαλής της ομάδας Anubis Cold Case Κ9 team με τον σκύλο ΕΚΟ.

Ο Μπάμπης εξαφανίστηκε από το Μεσολόγγι το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου. Ο 50χρονος κρεοπώλης είναι ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε, καθώς τον μετέφερε με το αυτοκίνητό του σε σημείο που του ζήτησε ο 31χρονος, καθώς θα πήγαινε για κυνήγι.

Οι αντιφάσεις του και τα στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της έρευνας τον έχουν φέρει με την πλάτη στον τοίχο. Προκάλεσαν τη σύλληψή του και την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Από την πρώτη του προσαγωγή για την υπόθεση, ο 50χρονος κρεοπώλης υποστήριζε πως έχει ένα κενό μνήμης 50 λεπτών, επειδή έκανε χρήση ουσιών. Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων όμως, που βγήκαν καθαρές, έδειξαν πως και πάλι δεν έλεγε την αλήθεια.

Εκείνο το διάστημα άλλωστε που ο κρεοπώλης υποστήριζε ότι έκανε χρήση ουσιών, διαπιστώθηκε πως είχε στείλει μηνύματα σε φίλους του, τα οποία στη συνέχεια φρόντισε να διαγράψει.

Οι αστυνομικοί τις προηγούμενες μέρες είχαν ξεσκεπάσει άλλες έξι αντιφάσεις του κρεοπώλη: ανέφερε ψευδώς ότι επέστρεψε απευθείας στο σπίτι του, με κάμερες ασφαλείας να δείχνουν πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Δεν είχε αναφέρει ότι μίλησε με τον 36χρονο φίλο του, πριν και μετά την εξαφάνιση. Υποστήριζε ότι δεν είχε το κινητό του μαζί, αλλά διαπιστώθηκε ότι έλεγε ψέματα. Επικαλέστηκε «κενό» μνήμης 50 λεπτών αλλά στο διάστημα αυτό αντάλλασσε μηνύματα και τηλεφωνήματα που διέγραψε. Όπως διαπιστώθηκε ο κρεοπώλης κάλεσε τον Μπάμπη την ημέρα της εξαφάνισης και όχι το αντίθετο, όπως προέκυψε από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Πηγή: newsit.gr

Read More

And More