Πασχάλης Τσαρούχας: Ξανά στην Εισαγγελία – Νέες καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Για δεύτερη φορά, σε διάστημα, μόλις πέντε ημερών, ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας, θα βρεθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, για να παραδώσει νέες καταγγελίες για υποθέσεις σεξουαλικής βίας στον κλάδο της υποκριτικής.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Τσαρούχας είχε βρεθεί και πάλι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και είχε παραδώσει στον εισαγγελέα, Κώστα Σπυρόπουλο, περίπου 20 φακέλους με καταγγελίες για προσβολή της γενετήσιας ελευθερίας από ηθοποιούς,σεναριογράφους, σκηνοθέτης και άλλα πρόσωπα.

Οι καταγγελίες αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη αξιολογηθεί σε πρώτο στάδιο από τις εισαγγελικές αρχές και τρεις εξ αυτών παρουσιάζουν μεγαλύτερο ποινικό ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις τρεις αυτές υποθέσεις, πιθανότατα, στοιχειοθετούνται κατηγορίες, σε βαθμό, πλημμελήματος, που αφορούν αδικήματα συνδεόμενα με προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Από την πρώτη εξέταση, φαίνεται πως σε αυτές τις υποθέσεις, δεν στοιχειοθετείται από την πρώτη επισκόπηση το κακούργημα του βιασμού ή της απόπειρας βιασμού.

Δύο εξ αυτών έναν πασίγνωστο ηθοποιό σε βάρος του οποίου έχουν ήδη γίνει καταγγελίες, αλλά και έναν 65χρονο γνωστό ηθοποιό με παρουσία στο θέατρο και την τηλεόραση. 

Καταγγελίες βιασμού για πασίγνωστο ηθοποιό

Στο μεταξύ, ανάμεσα στις καταγγελίες που περιείχαν οι φάκελοι του ΣΕΗ βρισκόταν και μια υπόθεση βιασμού γυναίκας από πασίγνωστο ηθοποιό, αλλά η υπόθεση έχει παραγραφεί.

Ωστόσο, στο ίδιο δικηγορικό γραφείο φαίνεται πως μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης, έχουν καταφύγει τρία ακόμη πρόσωπα, που κατηγορούν τον ίδιο πασίγνωστο ηθοποιό, και κάποιες από τις πράξεις φέρονται να μην έχουν παραγραφεί. 

Πρόκειται για δύο απόπειρες βιασμού και την πλημμεληματική πράξη της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας. 

Οι καταγγελίες για αυτές τις πράξεις αναμένεται εντός αυτής της εβδομάδας να κατατεθούν στο ΣΕΗ και από εκεί να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. 

Στο μεταξύ, εντός της εβδομάδας αναμένεται να αποφανθούν οι εισαγγελικές αρχές για τη τύχη της μήνυσης του Δημήτρη Άνθη σε βάρος γνωστού ηθοποιού, που έχει πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτικές σειρές. 

Για την αυτή την υπόθεση έχει υποβληθεί μήνυση που εστάλη στην αστυνομία για να διενεργήσει προανάκριση, ενώ πλέον βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει τις επόμενες δύο ημέρες αν θα ασκήσει δίωξη σε βάρος του πρωταγωνιστή τηλεοπτικών σειρών. 

Ο τελευταίος πάντως φέρεται να αρνείται πως βίασε τον μηνυτή κάνοντας λόγο για «ερωτική επαφή μεταξύ ενηλίκων με απόλυτη συναίνεση». 

Η έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διενεργείται με ταχείς ρυθμούς καθώς η υπόθεση παραγράφεται τον Μάιο.  

Πηγή: Newsit.gr

Read More

And More