Ρούλα Πισπιρίγκου: Παραμένει στη φυλακή – Αυτή είναι η απόφαση του δικαστηρίου

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα εξακολουθήσει να κρατείται προσωρινά για έξι μήνες ακόμα μέχρι τη συμπλήρωση του 18μηνου, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, αναφορικά με την υπόθεση θανάτου της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας. Νωρίτερα, ο συνήγορος υπεράσπισης της 34χρονης ζήτησε αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης της προφυλάκισης της πελάτισσάς του.

«Η κυρία εισαγγελέας είπε πως μόνο και μόνο επειδή [η Ρούλα Πισπιρίγκου] κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία να μην αντικατασταθεί η προσωρινή της κράτηση. Στα δικαστήρια δε δικάζονται ούτε βουλεύματα ούτε ποινικές διώξεις» τόνισε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου ισχυρίστηκε πως κανένας δεν είδε την κατηγορούμενη να δίνει κεταμίνη στο κοριτσάκι και είπε πως δεν υπάρχει απόδειξη ότι την προμηθεύτηκε κάπως, υπάρχει μόνο μια τοξικολογική εξέταση που δείχνει κεταμίνη. Παράλληλα, ανέφερε πως εάν η εντολέας του αφεθεί ελεύθερη, έχει γνωστή κατοικία καθώς θα μένει μαζί με τη μητέρα της στο χωριό της ενώ πρόσθεσε πως δεν υπάρχει κίνδυνος να διαφύγει στο εξωτερικό ή να τελέσει άλλα αδικήματα.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την παράταση της προσωρινής κράτησης της Ρούλας Πισπιργκου, λέγοντας πως «το αδίκημα για το οποίο κρατείται προβλέπει μέχρι και ισόβια κάθειρξη και μπορεί να παραταθεί η προσωρινή κράτηση μέχρι το ανώτατο όριο των 18 μηνών».

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

Με πληροφορίες από newsit.gr

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164