Σαλμάν Ρουσντί: Μαχαίρωσαν τον συγγραφέα κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Νέα Υόρκη

Ο συγγραφέας Σαλμάν Ρουσντί, ένας από τους πιο μισητούς ανθρώπους για τους φανατικούς ισλαμιστές, έπεσε θύμα επίθεσης ενώ ετοιμαζόταν να εκφωνήσει ομιλία στη Νέα Υόρκη.

Ο 75χρονος συγγραφέας των «Σατανικών Στίχων», Σαλμάν Ρουσντί, ήταν να μιλήσει σε εκδήλωση όταν δέχθηκε την επίθεση. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Ρουσντί δέχθηκε επίθεση από έναν άνδρα ο οποίος τον μαχαίρωσε.

 

 


O άγνωστος, ανέβηκε αιφνιδιαστικά στη σκηνή όπου ο Ρουσντί και άρχισε να χτυπά τον 75χρονο συγγραφέα, ο οποίος σωριάστηκε στο έδαφος. Ο δράστης ακινητοποιήθηκε αρχικά από όσους βρίσκονταν εκεί και στην συνέχεια συνελήφθη. Η κατάσταση της υγείας του συγγραφέα προς το παρόν είναι άγνωστη.

Ο συγγραφέας μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο

 

Δέχεται απειλές για την ζωή του από το 1988 για το 4ο βιβλίο που είχε γράψει με αποτέλεσμα τότε να ξεσπάσουν διαδηλώσεις με δεκάδες νεκρούς ειδικά στο Πακιστάν το οποίο απαγόρευσε όπως και άλλες χώρες τους «Σατανικούς Στίχους» και μάλιστα το Ιράν εξέδωσε φετφά με εντολή του Αγιατολάχ Χομεϊνί το 1989.

Ο Χομεϊνί είχε ζητήσει το κεφάλι του Ρουσντί και των εκδοτών του βιβλίου και καλούσε τους μουσουλμάνους σε όσους τον εντοπίζουν να τον σκοτώσουν αν δεν μπορούσαν οι ίδιοι.

Ο Ινδός στην καταγωγή συγγραφέας αναγκάστηκε να κρύβεται επί 9 ολόκληρα χρόνια αφού το βιβλίο του είχε θεωρηθεί βλάσφημο.

Πηγή: Twitter – με πληροφορίες από newsit.gr

Read More

And More