Φωτογραφίες TLIFE

Σοφία Μπεκατώρου: Στην πρώτη δίκη για το ελληνικό #metoo – Στο εδώλιο ο προπονητής για κακοποίηση 11χρονης αθλήτριας

Έναν χρόνο μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που έκανε η Σοφία Μπεκατώρου, η ώρα της πρώτης δίκης στο πλαίσιο των καταγγελιών για το ελληνικό #metoo έφτασε. Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κάθεται ο προπονητής, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση μίας 11χρονης αθλήτριας.

Πιο συγκεκριμένα, ο 39χρονος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την πράξη του βιασμού σε βάρος ανήλικης μαθήτριας του πριν από 10 χρόνια. Ο ίδιος έχει ομολογήσει ότι είχε σεξουαλικές επαφές με την ανήλικη.

Η Σοφία Μπεκατώρου έδωσε το παρών στα δικαστήρια, καθώς είναι και μάρτυρας στη δίκη. 

Η 21χρονη-σήμερα- κοπέλα έφτασε στα δικαστήρια, συνοδευόμενη από τους γονείς και την αδερφή της. Ήταν όλοι πιασμένοι χέρι-χέρι και η εικόνα αναμφίβολα είναι συγκλονιστική.

Επίσης, στο σημείο βρέθηκαν συγγενείς και φίλοι της νεαρής αθλήτριας, οι οποίοι μάλιστα έχουν καλέσει σε συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Ο προπονητής, ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Τρίπολης από τις 24 Ιανουαρίου 2021, δικάζεται για τα κακουργήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, της αποπλάνησης κατ’ εξακολούθηση και της κατάχρησης σε ασέλγεια ανήλικης που δεν είχε συμπληρώσει τα δώδεκα χρόνια, με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι η ανήλικη συναινούσε στις σεξουαλικές πράξεις και ήταν μεγαλύτερη των 12 ετών.

Πρώτη φορά, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, που έχει εκδοθεί για την υπόθεση, ο κατηγορούμενος φέρεται να εκδήλωσε τη γενετήσια επιθυμία του στην ανήλικη αθλήτρια το καλοκαίρι του 2010 σε αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο Γαλαξίδι.

Το κορίτσι από φόβο, καθώς εκείνος της ασκούσε ψυχολογική βία λέγοντας της ότι δε θα την πίστευε κανείς, δε μίλησε τότε. Την επόμενη χρόνια, πάλι στους ίδιους αγώνες, ο προπονητής εξανάγκασε την κοπέλα σε συνουσία παρά τη θέλησή της.

Για δύο χρόνια το κορίτσι έζησε τον απόλυτο…εφιάλτη

Όλα αυτά συνεχίστηκαν μέχρι το 2013 όταν και το κορίτσι αφού πλέον είχε αλλάξει προπονητή μίλησε στους γονείς της.

Εκείνοι απευθύνθηκαν άμεσα στον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού και ενημέρωσαν τη διοίκηση του ναυτικού ομίλου της περιοχής, η οποία απομάκρυνε τον κατηγορούμενο από τη θέση του προπονητή ενώ τελικά δεν προέβησαν σε έγγραφη καταγγελία φοβούμενοι για τις συνέπειες που είχε η ποινική διαδικασία στη ζωή του παιδιού τους.

Τι ισχυρίζεται ο προπονητής

Ο 38χρονος προπονητής εξαρχής έχει παραδεχτεί -ακόμα και σε συνεντεύξεις τους-τις σεξουαλικές σχέσεις του  με την ανήλικη αθλήτρια υποστηρίζοντας ότι εκείνη, ακόμα και από την περίοδο που ήταν στο δημοτικό (!), διεκδικούσε την προσοχή του με διάφορους τρόπους, δίνοντας του δώρα, πειράζοντας τον και προσπαθώντας να είναι συνέχεια κοντά του.

Μάλιστα ο κατηγορούμενος στην απολογία του έκανε λόγο για…ολοκλήρωση της «σχέση» τους, μιλώντας σαν να μην πρόκειται για ένα ανήλικο κορίτσι ενώ ισχυρίστηκε ότι η μητέρα της εξέφρασε την επιθυμία η κόρη της και εκείνος κάποια ημέρα στο μέλλον να παντρευτούν.

«Όλα αυτά γινόντουσαν και έδειχνε να θέλει σαν τρελή, να βρισκόμαστε ερωτικά παντού, να κάνουμε έρωτα όπου μπορούσαμε, η ίδια μου πρότεινε μέρη για να κάνουμε έρωτα χωρίς να μας αντιληφθούν, ήταν πολύ παρορμητική λόγω της ηλικίας της, εγώ έπρεπε πολλές φορές για να την συγκρατώ για να μην το μάθει ο πατέρας της και με σκοτώσει» ανέφερε επίσης ο κατηγορούμενος, απολογούμενος, μη μπορώντας ωστόσο να εξηγήσει γιατί οι γονείς του κοριτσιού απευθύνθηκαν τελικά στην αστυνομία όταν έμαθαν τι συνέβαινε.

Με πληροφορίες από newsit.gr

Φωτογραφίες για το TLIFE: Πέτρος Χόντος

Read More

And More