Συνελήφθη ηθοποιός που συμμετείχε σε πασίγνωστη τηλεοπτική σειρά ως μέλος της συμμορίας που έκλεβε αυτοκίνητα στην Αττική

Ηθοποιός που είχε πάρει μέρος σε πασίγνωστη τηλεοπτική σειρά που προβάλλεται μέχρι και σήμερα με υψηλά νούμερα τηλεθέασης, ανήκει στα μέλη της συμμορίας που έκλεβαν αυτοκίνητα. Η σπείρα, όπως μεταδίδει το newsit.gr, εξαρθρώθηκε από τις αστυνομικές αρχές.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες οι υπηρεσίες της ΕΛ. ΑΣ που είχαν αναλάβει να δώσουν τέλος στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης -μέλος της οποίας φέρεται να είναι και ο ηθοποιός- κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες σε έξι άτομα ηλικίας από 21 έως 51 ετών ενώ αναζητούνται δύο ακόμα συνεργοί τους. Συνολικά οι δράστες είχαν καταφέρει από την κλοπή και την «κλωνοποίηση» των αυτοκινήτων να αποκομίσουν 980.000 ευρώ.

Ο 51χρονος συλληφθείς που δηλώνει επιχειρηματίας, στο παρελθόν δραστηριοποιούνταν στον καλλιτεχνικό χώρο, καθώς ήταν ηθοποιός και είχε συμμετάσχει σε τηλεοπτική σειρά που έσπαγε το μετά το άλλο τα ρεκόρ της τηλεθέασης. 

Ο 51χρονος που έπεσε και εκείνος στα χέρια των αστυνομικών αρχών, διαθέτει πλέον συνεργείο στην περιοχή των Αχαρνών, ενώ δίπλα από υπήρχε ένας υπαίθριος χώρος με ψηλή περίφραξη και τσίγκους  ο οποίος λειτουργούσε ως αυτοσχέδιο διαλυτήριο αυτοκινήτων.

Το συγκεκριμένο χώρο τον επισκέπτονταν συχνά με ένα βαν ένα από  τα υπόλοιπα  μέλη της συμμορία και φόρτωνε ανταλλακτικά αυτοκινήτων πληρώνοντας τους μάλιστα για την αποσυναρμολόγηση των αυτοκινήτων.         

Πώς είχε στηθεί η οργάνωση

Μια πραγματική μονάδα κάθετης παραγωγής παράνομων-παραποιημένων αυτοκινήτων είχαν στήσει δυο αδέλφια με έδρα τα δυτικά προάστια και κέρδος σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ να αγγίζει το ένα εκατομμύριο
ευρώ. Η συμμορία των έξι εισήγαγε από το εξωτερικό αυτοκίνητα και στη συνέχεια ο «εκτελεστικός βραχίονας» αναλάμβανε να κλέψει ένα ακριβώς όμοιο ΙΧ προκειμένου να το «κλωνοποιήσουν».

Αμέσως μετά τα μέλη της συμμορίας παραποιούσαν τα στοιχεία και τα διοχέτευαν στην αγορά. Από την έρευνα της Ασφάλειας, σε συνδυασμό με πληροφορίες διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες είχαν φτιάξει μια ομάδα, με προοπτική διαρκούς και σχεδιασμένης δράσης αποσκοπώντας στην τέλεση διακεκριμένων κλοπών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών με ιδιαίτερα αυξημένη αγοραστική ζήτηση.

Οι αποκαλύψεις είναι πολλές για τη συμμορία με τα κλεμμένα αυτοκίνητα, ενώ το newsit.gr έχει εξασφαλίσει και βίντεο – ντοκουμέντο με τη δράση του κυκλώματος.

Πηγή: newsit.gr

Read More

And More