Επικήρυξαν με 1 εκατ. ευρώ τον Παλαιοκώστα!

Επικήρυξαν με 1 εκατ. ευρώ τον Παλαιοκώστα! | tlife.gr

Να «απαντήσει» στα ερωτήματα που προκάλεσε η… προαγωγή του Βασίλη Παλαιοκώστα σε τρομοκράτη επιχειρεί η κυβέρνηση. Και με κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή και Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή 1.000.000€ σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες, που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και σύλληψη του διαβόητου δραπέτη.

Για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε αρχής και οποιουδήποτε τρίτου, αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Χτενίζουν» τη Στερεά, μπλόκα παντού και αστυνομικοί με το δάχτυλο στη σκανδάλη

Πάνοπλοι αστυνομικοί με το δάχτυλο στη σκανδάλη «χτενίζουν» ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα για να βρουν τον Βασίλη Παλαιοκώστα, που για πολλοστή φορά διέφυγε τη σύλληψη.

Αστυνομικά μπλόκα έχουν στηθεί στους ορεινούς όγκους της Φθιώτιδας, της Φωκίδας, της Βοιωτίας και της Ευρυτανίας, ακόμη και στα «περάσματα» του διαβόητου κακοποιού, ο οποίος γνωρίζει καλά μέχρι και τους δασικούς δρόμους της περιοχής.

Η αστυνομία έχει βρεθεί και πάλι στο μάτι του κυκλώνα μετά το νέο φιάσκο και την διαφυγή του Παλαιοκώστα μετά από αστυνομική καταδίωξη την περασμένη Κυριακή στην Αράχωβα αλλά και εξαιτίας της απόφασης να «βαφτιστεί» ο διαβόητος κακοποιός τρομοκράτης, με την Αστυνομία να… ανακαλύπτει αποτύπωμά του στο φάκελο βόμβα που εστάλη πριν από 8 μήνες στο γραφείο του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του Γιώργου Βασιλάκη.

Αν και η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει κάτι σχετικό, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, λίγο μετά τις 4 το πρωί, ο Παλαιοκώστας ήρθε αντιμέτωπος με ένα περιπολικό της αστυνομίας μέσα στην πόλη της Στυλίδας. Οι αστυνομικοί έκαναν περιπολία, όταν ξαφνικά μέσα από ένα στενό δρόμο «πετάχτηκαν» ένα FIAT PUNTO και πίσω του ένα TOYOTA RAV4 με μεγάλη ταχύτητα.

Τα δύο αυτοκίνητα έφυγαν προς την εθνική οδό με κατεύθυνση από Στυλίδα προς Λαμία. Τα καταδίωξε το περιπολικό, αλλά μετά από 4 χιλιόμετρα οι αστυνομικοί τα έχασαν από τα μάτια τους. Τα μπλόκα που στήθηκαν σε διάφορα σημεία δεν απέδωσαν.

Λίγο αργότερα ένας κάτοικος της Στυλίδας ειδοποίησε την αστυνομία ότι άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι του και του πήραν εκτός από τα κινητά τηλέφωνα, κάποια χρυσαφικά, αλλά και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του, που ήταν ένα TOYOTA RAV4.

Το βράδυ της Τρίτης, το αυτοκίνητο εντοπίστηκε εγκαταλειμμένο στο χωριό Μαριολάτα της Γραβιάς και αμέσως μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα, όπου το έχουν κάνει φύλλο και φτερό για να εντοπίσουν στοιχεία.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση συνδυάζουν ακόμη άλλα δύο στοιχεία που συνέβησαν σχεδόν το ίδιο χρονικό διάστημα στην περιοχή της Φθιώτιδας. Τα ξημερώματα της Δευτέρας, από έκθεση αυτοκινήτων, στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, «έκαναν φτερά» δυο καινούργια επαγγελματικά 4Χ4 μεγάλου κυβισμού. Το ένα από αυτά, βρέθηκε την Τρίτη το βράδυ στην περιοχή του Τιρνάβου. Την ίδια ώρα, μέσα από την πόλη της Λαμίας «έκαναν φτερά» πινακίδες από τρία αυτοκίνητα.

READ more