Επίσημη πρεμιέρα του “Αναζητώντας τον Αττίκ” με επώνυμες παρουσίες! [pics]

Μερικοί από τους πιο διάσημους Έλληνες της εγχώριας showbiz έδωσαν το παρών στην επίσημη πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης “Αναζητώντας τον Αττίκ” στο Θέατρο Παλλάς. Η παράσταση αναβιώνει τη θρυλική «Μάντρα» του Αττίκ, το έπος ζωής του Κλέωνα Τριανταφύλλου και της γενιάς του! Στον ανανεωμένο θίασο πρωταγωνιστούν ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Άκης Σακελλαρίου, η Κατερίνα Παπουτσάκη, η Νάντια Κοντογεώργη ενώ ιδιαίτερα τιμητική είναι η παρουσία της μοναδικής Ζωζώς Σαπουντζάκη, σε μια από τις μεγάλες στιγμές στην εντυπωσιακή της καριέρα.

Οι πρωταγωνιστές της θεατρικής παράστασης έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στη σκηνή του Παλλάς και καταχειροκροτήθηκαν από τους φίλους τους. Ανάμεσα στις διάσημες παρουσίες που έδωσαν το παρών στην επίσημη πρεμιέρα του  “Αναζητώντας τον Αττίκ” ήταν η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου με τον πατέρα της, ο Δημήτρης Μακαλιάς και η Αντιγόνη Ψυχράμη, η Σίσσυ Φειδά, η Κατερίνα Θάνου, η Νικολέττα Καρρά, η Νάντια Μπουλέ, ο Λάκης Γαβαλάς, ο Τζώνη Καλημέρης με την σύντροφό του, Χριστίνα Κοντοβά κ.α.

Δες όλες τις φωτογραφίες:

Τζώνη Καλημέρης – Χριστίνα Κοντοβά

Τζένη Μπότση

Αντιγόνη Ψυχράμη – Δημήτρης Μακαλιάς

Σίσσυ Φειδά

Βίκυ Χατζηβασιλείου

Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου – Κώστας Σόμμερ

Νάντια Μπουλέ

Νικολέττα Καρρά – Μιχάλης Μαρίνος

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου με τον πατέρα της

Κατερίνα Θάνου

Κώστας Παπαδάκης – Νάντια Μπουλέ

Ελισάβετ Κωνσταντινίδου

Έμυ Λιβανίου

Βίκυ Κάβουρα – Σόφη Πασχάλη

Λάκης Γαβαλάς

Ντίνος Καρύδης – Τζούλια Αργυροπούλου

Μαρία Ιωαννίδου – Δημήτρης Κρητικός

Αλέξης Κωστάλας

Κατερίνα Μισσιχρόνη

Πάνος Μεταξόπουλος –  Αγγελική Φατούρου

Δημήτρης Στρέπκος

Σπύρος Μπιμπίλας  – Αλέξανδρος Πετρίδης

Λίγα λόγια για το έργο

Με προίκα τα εξαιρετικά σχόλια κοινού και κριτικής, από το πρώτο ανέβασμα στο Θέατρο Badminton το 2012, εμπλουτισμένη με νέα κείμενα και τραγούδια αλλά και νέα διανομή, η Σοφία Σπυράτου σκηνοθετεί μια χορταστική μουσικοχορευτική αναδρομή χωρίς διάθεση «ρετρό», αλλά με πολύ χιούμορ, σαρκασμό, τρυφερότητα και συγκίνηση.

Η συστηματική ιστορική και μουσική έρευνα έχουν τη σφραγίδα του μουσικολόγου Λάμπρου Λιάβα, ενώ τα ευφυή στιχουργικά ιντερμέδια υπογράφει ο Γιάννης Ξανθούλης. Η Σοφία Σπυράτου εκτός από τη σκηνοθεσία υπογράφει και τη χορογραφία, την ενορχήστρωση και τη διεύθυνση της ορχήστρας ο Θόδωρος Κοτεπάνος, ενώ ο Μανόλης Παντελιδάκης επιμελείται τα καινούργια εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια.

O Αττίκ και η εποχή του, ήχοι, φωνές, όργανα και μουσικές εξαίσιες, μορφές ενός ιδανικού θιάσου παρουσιάζονται σε μια γοητευτική παράσταση που προσκαλεί το σημερινό κοινό ν’ αναβαπτιστεί σε ακριβές μνήμες και αισθήσεις που σφράγισαν την ευαισθησία μας. Μελωδίες και στίχοι που επηρέασαν όλους τους κατοπινούς δημιουργούς και συντρόφεψαν γενιές ολόκληρες στους έρωτες, τις χαρές και τις λύπες τους (Ζητάτε να σας πω, Παπαρούνα, Τα νιάτα, Είδα μάτια, Τα τελευταία γιασεμιά κ.ά.).

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More