Επιστρέφει το χειμωνιάτικο σκηνικό – Βροχές και καταιγίδες από αύριο!

Επιστρέφει το χειμωνιάτικο σκηνικό – Βροχές και καταιγίδες από αύριο! | tlife.gr

Μετά την ηλιοφάνεια των τελευταίων ημερών φαίνεται πως το χειμωνιάτικο σκηνικό επιστρέφει και από αύριο θα έχουμε βροχές και καταιγίδες.

Ο καιρός σήμερα
Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται σποραδικές βροχές, χιόνια στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 1 έως 11 βαθμούς κελσιου. Στα δυτικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται βροχές, σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά χιονιά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στέρεας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 5 έως 14 βαθμούς κελσιου. Στην Ηπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Σε Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται σποραδικές βροχές αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως το πρωί. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 2 με 4 και στα νότια 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια της Πελοποννήσου θα φτάσουν μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 5 έως 16 βαθμούς κελσιου. Στη Θεσσαλία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με βροχή ή καταιγίδα, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 8 έως 16 βαθμούς κελσιου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και από το βράδυ 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 8 έως 15 βαθμούς κελσιου
Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως πριν το μεσημέρι. Βροχές κατά τόπους από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 6 έως 15 βαθμούς κελσιου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Μετά το μεσημέρι αναμένονται βροχές και υπάρχει το ενδεχόμενο να σημειωθεί καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν
βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ ενώ απο τα απόγευμα αναμένεται να εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 5 έως 11 βαθμούς κελσιου.
Πρόγνωση για Τρίτη
Την Τρίτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά και νότια κατά τόπους ισχυρές. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Από το απόγευμα βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στο βορειοανατολικό Αιγαίο βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ενω θα υπάρχει παγετός στα κεντρικά και βόρεια
Πρόγνωση για Τετάρτη
Για την Τετάρτη στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο προβλέπονται τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά βελτιωμένος καιρός με λίγες νεφώσεις, που από το βράδυ στα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς μέχρι 5.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως ως προς τις ελάχιστες θερμοκρασίες. Παγετός στα ηπειρωτικά που κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

READ more