Επιτέλους ο “Εξάντας” επιστρέφει !

Επιτέλους… Επιτέλους έφτασε η στιγμή για να ανοίξει η αυλαία του “Εξάντα”. Η σειρά – ντοκιμαντέρ της δημόσιας τηλεόρασης επιστρέφει απόψε στους δέκτες μας και πιστέψτε αν θέλετε να δείτε κάτι αληθινά διαφορετικό και ενδιαφέρον, αξίζει να παρακολουθήσετε και σήμερα, αλλά και όλη την σεζόν, το νέο αυτό τηλεοπτικό ταξίδι που ξεκινά ο Γιώργος Αυγερόπουλος.

Ο γνωστός δημοσιογράφος θα προσπαθήσει για ακόμα μία φορά μέσα από την έρευνα και τα ταξίδια του, να μας μιλήσει για όλα εκείνα τα πράγματα που συνήθως… δεν χωρούν στην υπόλοιπη τηλεόραση. Ο πολυβραβευμένος ,λοιπόν, “Εξάνατς“, ξεκινά απόψε και ο τίτλος της εκπομπής είναι “Ο χρυσός στα χρόνια της κρίσης – Μαύρη Βίλβα” (ΝΕΤ, 11.35 μ.μ.) !

Η Ρόσια Μοντάνα είναι ένα χωριό 4.000 κατοίκων, φωλιασμένο σε μια καταπράσινη κοιλάδα στα Καρπάθια όρη της Ρουμανίας, με ιστορία 2.000 ετών. Στο υπέδαφός της κρύβει έναν θησαυρό, το μεγαλύτερο κοίτασμα χρυσού της Ευρώπης. Πρόκειται για 240 τόνους χρυσού συνολικά.

Οι ιστορικά υψηλές τιμές του πολύτιμου μετάλλου καθιστούν την επένδυση για την εταιρεία ιδιαίτερα θελκτική. Κι όμως, κάποιοι αποφασισμένοι κάτοικοι αντιστέκονται επί χρόνια, θεωρώντας ότι το χρυσάφι δεν είναι ο πραγματικός θησαυρός της Ρόσια Μοντάνα. Αν η πραγματοποίηση του ορυχείου προϋποθέτει τη μετεγκατάσταση των ανθρώπων, τη μόλυνση του περιβάλλοντος και την καταστροφή της αρχαίας πολιτισμικής κληρονομιάς της Ρόσια Μοντάνα, ποιος θ’ αποφασίσει αν αξίζει η θυσία;

Read More

And More