Επίθεση με βιτριόλι: «Μου γύρισαν τα μάτια, μου γύρισε το κεφάλι και το έκανα» – Τα λόγια της κατηγορούμενης μέσα στη φυλακή

Μία συνέντευξη γεμάτη αποκαλύψεις παραχώρησε πρώην συγκρατούμενή της 37χρονης Έφης στην εφημερίδα Espresso και τη Νάντια Αλεξίου. Η ίδια μίλησε για τη συμπεριφορά της κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου μέσα στη φυλακή απέναντι στις συγκρατούμενές της και την απαθή ως παγερή στάση που συνέχισε να κρατά, ακόμα και μετά την προφυλάκισή της, χωρίς να δείχνει ίχνος μεταμέλειας.

Τη χαρακτήρισε μάλιστα υπερόπτη, ψυχρή και χειριστική, ενώ σόκαρε με τις αποκαλύψεις της ότι η 37χρονη έδειχνε να καμαρώνει μπροστά στις υπόλοιπες έγκλειστες ότι έκανε κάτι που καμία άλλη δεν έχει  κάνει και ότι προσπαθούσε να δικαιολογήσει την αποτρόπαια πράξη της, λέγοντας: «Ε, μου γύρισαν τα  μάτια, μου γύρισε το κεφάλι και το ‘κανα!».

Σχετικά με τη συμπεριφορά της όταν ήρθε στις φυλακές, ανέφερε πώς: «Δεν θα έλεγα ότι είχε συμπεριφορά ενός ανθρώπου που είχε συνειδητοποιήσει την πράξη του, που βρισκόταν, τι συνέβαινε, για ποιον λόγο ήταν εκεί… Ήταν σαν έβλεπα έναν άνθρωπο που ίσως τον είχα βρει κι εγώ εκεί. Δεν ήταν απομονωμένη, κλεισμένη στον εαυτό της – ήταν κοινωνική. Η πρώτη μας επαφή δεν ήταν και η καλύτερη. Τουλάχιστον από τη δική μου πλευρά, γιατί είχα απέναντί μου έναν άνθρωπο ο οποίος είχε διαπράξει κάτι πολύ άσχημο για τα δικά μου δεδομένα και δε θα μπορούσα να το δικαιολογήσω με οποιονδήποτε τρόπο. Ό,τι και να μου έλεγε κάποιος, δεν είχε λογική για μένα αυτό που έκανε, να καταστρέψει τη ζωή ενός ανθρώπου…».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξή της, η πρώην συγκρατούμενή της αποκάλυψε πως «Η Έφη είχε τελείως διαφορετική αντιμετώπιση. Έβαφε τα μαλλιά της, έφτιαχνε τα νύχια της, δεν ήταν ποτέ απεριποίητη. Η συμπεριφορά της ήταν ενοχλητική. Εγώ δε θεωρώ ότι το συγκεκριμένο άτομο έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει, και αν το έχει κάνει, το κρύβει πολύ καλά».

Όσο για το τι έλεγε μέσα στη φυλακή για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, η πρώην συγκρατούμενή της είπε στην εφημερίδα: «Στην αρχή δεν μίλαγε καθόλου, κι επειδή μίλαγα και με κοπέλες στον Κορυδαλλό, γιατί κατεβαίναμε για μεταγωγές και από τη Θήβα, τη ρωτούσαν γιατί το έκανε. Δεν έλεγε ότι έχει μετανιώσει. Το μόνο που έλεγε ήταν “Ε, μου γύρισαν τα μάτια, μου γύρισε το κεφάλι, το ‘κανα”. Αυτό. “έγινε”. Μόνο αυτό έλεγε. Τη λέγαμε “βιτριόλι” και δε θα σταματήσει αυτό. Η πράξη σου σε ακολουθεί».

Πώς ήταν όμως η συμπεριφορά της προς τις άλλες κρατούμενες; «Ήταν φιλική. Ήθελε να είναι αποδεκτή και φιλική με όλους, και νομίζω ότι το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό. Όσο καιρό ήμουν στη Θήβα, υπήρξαν συγκρατούμενές της που βρέθηκαν κοντά της. Υπήρχε, όμως, ένα «γιατί;». Δεν υπήρχε περίπτωση να δεχτεί επίθεση από κάποια. Η συμπεριφορά της ήταν ενός ανθρώπου φυσιολογικού, ίσως να σου δημιουργούσε και τη σκέψη “γιατί αυτή η κοπέλα βρίσκεται εδώ;”.

Read More

And More