Επώνυμες παρουσίες στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Περηφάνια και Προκατάληψη»! [pics]

Οι εκπρόσωποι της εγχώριας showbiz παρακολούθησαν το βράδυ της Δευτέρας μια από τις πιο δυνατές ερωτικές ιστορίες όλων των εποχών! Η διάσημη νουβέλα της Τζέιν Όστεν «Περηφάνια και προκατάληψη» σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη έκανε επίσημη πρεμιέρα στο Θέατρο Αλκυονίς και πλήθος κόσμου έδωσε το παρών για να απολαύσει την θεατρική παράσταση και να συγκινηθεί με τις όμορφες ιστορίες. Στο ρόλο της Ελίζαμπεθ Μπέννετ βρίσκεται η Ευγενία Δημητροπούλου, τον Μίστερ Ντάρσυ υποδύεται ο Δημήτρης Μοθωναίος. Επίσης πρωταγωνιστούν ο Αγησίλαος Μικελάτος, η Ελεάννα Καυκαλά και ο Κώστας Φαλελάκης.

Πέρα από κάθε ανάλυση, το «Περηφάνια και Προκατάληψη» αποτελεί κυρίως μια σπουδή της μοίρας της γυναίκας σε μια κοινωνία όπως αυτή του 18ου αιώνα, οπού ήταν αδύνατο να αντιμετωπιστεί κοινωνικά με ίσους όρους, δηλαδή ως άνθρωπος με κρίση, απόψεις και επιλογές, χαρακτηριστικά που αποδίδονταν αποκλειστικά στους άντρες.

Ανάμεσα στους επώνυμους που παρακολούθησαν την παράσταση και καταχειροκρότησαν τους πρωταγωνιστές ήταν η Κατερίνα Παπουτσάκη, η Χριστίνα Πολίτη, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, η Πένυ Αγοραστού, η Νίκη Παλληκαράκη, ο Γιώργος Καπουτζίδης, η Μαρί Κωνσταντάτου και πολλοί άλλοι.

Δες φωτογραφίες:

Χριστίνα Πολίτη

Νικολέττα Βλαβιανού – Νίκη Παλληκαράκη

Μαρί Κωνσταντάτου – Μάρα Μεϊμαρίδη

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Ντόρα Μακρυγιάννη – Μάρα Δαρμουσλή

Δήμητρα Σιγάλα – Γιάννης Αθητάκης

Πένυ Αγοραστού

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου – Μαριλένα Παναγιωτοπούλου

Δήμητρα Σιγάλα – Γιώργος Καπουτζίδης

Άννα Αδριανού – Νικολέττα Βλαβιανού – Μαρία Καβογιάννη

Κατερίνα Παπουτσάκη

Λένα Νίτσου – Μαρία Ψαθά

Πένυ Αγοραστού – Ευγενία Δημητροπούλου

Δημήτρης Μοθωναίος – Βάσια Παναγοπούλου

Κώστας Φαλελάκης – Δημήτρης Μοθωναίος – Ευγενία Δημητροπούλου – Αγησίλαος Μικελάτος – Βάσια Παναγοπούλου

Ευγενία Δημητροπούλου – Μαρί Κωνσταντάτου

Λίγα λόγια για το έργο

Ο περήφανος χαρακτήρας των ηρώων και οι κοινωνικές τους προκαταλήψεις, θα προκαλέσουν μια σειρά από παρεξηγήσεις, ματαιώσεις, αστείες και συγκινητικές στιγμές, πείσμα, μίσος, θυμό και απογοήτευση. Μέχρι τη στιγμή που η περηφάνια της μιας πλευράς και η προκατάληψη της άλλης υποχωρήσουν, μπροστά στον αληθινό, τον μεγάλο, τον ατόφιο έρωτα που γεννιέται όταν οι άνθρωποι συμφιλιωθούν με τον εαυτό τους και μπορούν να παραδεχτούν τα αληθινά τους συναισθήματα.

Το «Περηφάνια και Προκατάληψη» γράφτηκε το 1797 από την Τζέιν Όστεν σε ηλικία μόλις 22 ετών και παρόλα αυτά αποτελεί το δεύτερο σε σειρά δημοσίευσης έργο της, μετά το «Λογική και Ευαισθησία». Είναι το διασημότερο και επιδραστικότερο μυθιστόρημα της σπουδαίας Βρετανίδας συγγραφέως, ωστόσο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1813, δηλαδή 16 χρόνια μετά τη συγγραφή του, καθώς δεχόταν συνεχώς την απόρριψη των εκδοτικών οίκων της εποχής. Ο πρώτος τίτλος -και πολύ προφητικός για την ίδια τη συγγραφέα και τις απορρίψεις που υφίστατο- ήταν «Πρώτες Εντυπώσεις».

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More