Έρευνα Tlive – Πάτρα: Εύκολη η αγορά της κεταμίνης στις πιάτσες και το διαδίκτυο

H κεταμίνη είναι η ουσία που «ξεκλείδωσε» τον θάνατο της Τζωρτζίνας, του ενός από τα τρία παιδιά που πέθαναν μυστηριωδώς στην Πάτρα και οδήγησαν την Ρούλα Πισπιρίγκου, τη μητέρα της στη φυλακή ως την μοναδική κατηγορούμενη.

Η δημοσιογράφος της εκπομπής T-Live, Μάρω Κανελλάκη, βρέθηκε στα στέκια των τοξικομανών και προσπάθησε να μάθει πόσο εύκολο είναι να προμηθευτεί κανείς αυτή την ουσία που σκότωσε την 9χρονη Τζωρτζίνα.

«Είναι μια ουσία που περιέχεται στα special k, γινόταν έντονη χρήση της όταν ήταν της μόδας τα rave party τη δεκαετία του 90. Έχει διάφορες ουσίες μέσα» αναφέρει ο 43χρονος Κώστας που είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών τα τελευταία 23 χρόνια.

Special K είναι η ονομασία της κεταμίνης στην argo Στην ιατρική χρησιμοποιείται ως αναισθητικό ενώ από τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών λαμβάνεται είτε ως εισπνεόμενo είτε με ενδοφλέβιες ενέσεις και δημιουργεί παραισθήσεις.

«Μπορεί να βλέπεις μια σακούλα πιασμένη στα σύρματα και να νομίζεις ότι είναι φάντασμα» αναφέρει σε άλλο σημείο ο 43χρονος.

Όσο για το πόσο εύκολα μπορεί κανείς να το προμηθευτεί ο ίδιος άνθρωπος εξηγεί: «Κυκλοφορεί, όχι τόσο όσο παλιότερα αλλά υπάρχει. Αν κάποιος θέλει να αγοράσει το βρίσκει. Έχει γύρω στα 50 ευρώ το γραμμάριο. Ακόμα και από το ιντερνετ μπορεί κάποιος να την παραγγείλει χωρίς συνταγή γιατρού».

Read More

And More