Ερρίκος Πετιλόν: “Δεν παλεύω με τους δαίμονές μου πια” – Η κατάθεση ψυχής του πρώην μοντέλου

Πριν λίγες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας κάποιες φωτογραφίες του Ερρίκου Πετιλόν μέσα από το Δρομοκαΐτειο, στις οποίες ο ίδιος ήταν σκιά του εαυτού του και δεν θύμιζε σε τίποτα την εικόνα που είχαμε γι’ αυτόν. Το sex symbol της δεκαετίας του ’80, που κατέκτησε τις πασαρέλες ανά την υφήλιο, μίλησε στην εφημερίδα “Espresso” για την περιπέτειά του, τονίζοντας ότι έχει αφήσει στο παρελθόν τους δαίμονες που τον κυνηγούσαν.

“Είμαι σε καλό δρόμο. Δεν θα σου κρύψω ότι είχα δυσκολίες πάνω στο κομμάτι της διπολικής διαταραχής και της ισορροπιστικής θεραπείας που κάνω. Θέλω όμως να σου επισημάνω, ότι οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι παλιότερες. Δεν με νοιάζει ωστόσο η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω. Τα έχω ξεπεράσει όλα αυτά και πλέον βαδίζω στο δρόμο της υγείας και το σημαντικό είναι ότι δεν βαδίζω σε κόκκινες γραμμές”.

Όσον αφορά τις επισκέψεις του στο Δρομοκαΐτειο, ο Ερρίκος Πετιλόν αναφέρει: “Καταρχάς δεν μπαινοβγαίνω στο Δρομοκαΐτειο. Όταν πηγαίνω εκεί, στον γιατρό μου, κάθε δέκα ημέρες, πηγαίνω για να κάνουμε κουβέντα θεραπευτικής μορφής και να πάρω ένα κουτάκι ισορροπιστικά φάρμακα. Οι επισκέψεις μου λοιπόν αφορούν μόνο το κομμάτι της υγείας μου. Δεν παλεύω με τους δαίμονές μου πια. Υπήρχαν δυσκολίες και όλοι έχουμε δυσκολίες στη ζωή μας. Όταν έχεις ένα θέμα υγείας είναι και ένας Γολγοθάς που ανεβαίνεις, Εγώ απλά τόλμησα να πω δημόσια το πρόβλημα που είχα. Πίστεψέ με δεν έχω καμία διάθεση να μιλάω για όλα αυτά”.

Ο Ερρίκος Πετιλόν θέλησε να ξεκαθαρίσει όλα όσα τον αφορούν και έτσι δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις φήμες που τον ήθελαν να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. “Δεν σκέφτηκα ποτέ κάτι τέτοιο, είναι πολύ άκυρα όλα αυτά. Η δική μου πραγματικότητα ήταν να διαπιστωθεί το ιατρικό κομμάτι της πάθησής μου, που ήταν η διπολική διαταραχή”.

Να θυμίσουμε ότι τον Μάρτιο του 2008 ο Ερρίκος Πετιλόν απασχόλησε τα δελτία ειδήσεων όταν η Αστυνομία τον συνέλαβε με ποσότητα ναρκωτικών στην κατοχή του: “Είμαι άρρωστος, ρε παιδιά. Είμαι χρήστης. Τα είχα κόψει επτά με οχτώ χρόνια αλλά τον τελευταίο καιρό τα ξανάρχισα”, ήταν οι πρώτες κουβέντες του σε αστυνομικούς που τον συνέλαβαν σε περιοχή της Ομόνοιας.

Read More

And More