Έρχεται η “κάρτα του πολίτη” που θα αντικαταστήσει την ταυτότητα!

“Όλα σε ένα”, είναι η φράση που χαρακτηριζεί την “κάρτα του πολίτη” που θα αντικαταστήσει την αστυνομική ταυτότητα, καθώς σ’ αυτήν θα περιέχονται, μεταξύ αλλων, οι αριθμοί της αστυνομικής ταυτότητας, του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ, αλλά και ο αριθμός δημοτολογίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κάρτα θα χρησιμοποιείται για όλες τις συναλλαγές του πολίτη με το κράτος και ειδικότερα για τις κονωνικές υπηρεσίες. Σε δημόσια διαβούλευση θα τεθούν τις επόμενες μέρες οι βασικοί άξονες για την “κάρτα του πολίτη”, σε ευρεία σύσκεψη που θα γίνει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο αριθμός της κάρτας ενδέχεται να είναι ίδιος με εκείνον του ΑΜΚΑ, ωστόσο, όπως τόνισαν οι ίδιες πηγές, αυτά τα ζητήματα θα τεθούν προς διαβούλευση. Επιπλέον, η κάρτα θα χρησιμοποιείται και ως ταξιδιωτικό έγγραφο για προορισμούς εντός της συνθήκης Σέγκεν.
Παράλληλα, υπάρχει το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη κάρτα να χρησιμοποιείται και στον ιδιωτικό τομέα, όπως π.χ. για συναλλαγές με τις τράπεζες. Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι δεν τίθεται κανένα θέμα με τα προσωπικά δεδομένα και ότι θα προβλέπεται η πλήρης προστασία τους.
Η “κάρτα του πολίτη” εκτιμάται ότι θα αρχίσει να διατίθεται από το Δεκέμβριο του 2011 και θα αντικαταστήσει σταδικά την αστυνομική ταυτότητα.

Read More

And More