Έρχεται κύμα “mini καύσωνα”! Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Το πρώτο κύμα “mini καύσωνα” έρχεται από σήμερα και για τις επόμενες πέντε ημέρες. Ο υδράργυρος μετά από ένα ζεστό Σαββατοκύριακο θα “σκαρφαλώσει” κι άλλο. Στην Αττική η θερμοκρασία σήμερα θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Αναλυτικά η πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι στα θαλάσσια τοπικά νοτιοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 και το μεσημέρι στα νότια τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές ώρες λίγες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι δυτικών διευθύνσεων τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 και από το μεσημέρι τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Αττική
Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 34 βαθμούς κελσίου.
Τρίτη 12-06-2012 και Τετάρτη 13-06-2012
Καιρός: γενικά αίθριος και ζεστός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά. Άνεμοι: στα νότια πελάγη και την Τετάρτη στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε άνοδο. Θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.
Πέμπτη 14-06-2012
Καιρός: γενικά αίθριος. Νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες στα βορειοανατολικά όπου κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές η καταιγίδες. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε σταδιακή πτώση από τα δυτικά και βόρεια. Στην υπόλοιπη όμως χώρα θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά επίπεδα.
Παρασκευή 15-06-2012
Καιρός: στα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και στα βόρεια καθώς και στα ορεινά της κεντρικής χωράς θα σημειωθούν τοπικές βροχές η καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε πτώση σε όλη τη χώρα.

Read More

And More