Έρχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Αναμένονται ισχυρές καταιγίδες στα βορειοδυτικά και θυελλώδεις άνεμοι σε Ιόνιο και Αιγαίο. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν σχεδόν σε ολη τη χώρα

Δες αναλυτικά τον καιρό σε όλη την Ελλάδα:

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ, βαθμιαία 3 με 5 και στα θαλάσσια 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 βαθμούς αλλά στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι οι βροχές θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες κυρίως στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά όπου θα είναι κατά τόπους ισχυρές.Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιοι 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Από το βραδύ νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, και ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στη Θεσσαλία. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία 4 με 6 και στα θαλασσιά τμήματα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς.

Για τις Κυκκάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες κατά τόπους το βραδύ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι 4 με 6 και τοπικά στις Κυκλάδες 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις οι οποίες κατά τόπους το βραδύ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και από το βραδύ νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 βαθμούς.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία αυξηθούν. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Θερμαϊκό μετά το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου

Τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Ειδικότερα αύριο Τρίτη (23-11-2010), εκτός από τη δυτική Ελλάδα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και από το βραδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τη νύχτα στη βόρεια Ελλάδα τα φαινόμενα θα ασθενήσουν.

Για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που πρόκειται να επικρατήσουν στην περιοχή του Θερμαϊκού Κόλπου, κατά τις επόμενες ώρες, προειδοποιεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης της ΕΜΥ, πρόκειται να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά το διήμερο αυτό και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.

Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους στις ανωτέρω περιοχές.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.

Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

Read More

And More