Έρχονται καλοκαιρινές καταιγίδες – Πέφτει περισσότερο η θερμοκρασία!

Οι σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Οι βόρειοι άνεμοι τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με όμβρους και σποραδικές καταιγίδες στη Μακεδονία και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Θράκη. Τα φαινόμενα που κατά τόπους πιθανώς να είναι ισχυρά το βραδυ θα περιοριστούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι: βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά οπου τα φαινόμενα πιθανώς τοπικά να είναι ισχυρά. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά και τα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Θεσσαλία και τη κεντρική στερεά οπου κατά τόπους τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νοτια μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 πρόσκαιρα στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ .
Θερμοκρασία: από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην νοτια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Αττική
Καιρός: αρχικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα δυτικά οπού ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Καιρος:νεφωσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα πιθανόν τοπικά ισχυρές. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Read More

And More