Έρχονται κρύο, χιόνια, βροχές και καταιγίδες!

Χιόνια στην Πίνδο, βροχές και καταιγίδες στα βόρεια και ανατολικά και τσουχτερό κρύο είναι το σκηνικό του σημερινού καιρού.

Περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και δυστυχώς πάλι στα Δωδεκάνησα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βουνά της Πίνδου από 700 με 800 μέτρα υψόμετρο και πάνω. Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις που φτάσουν τα 4 με 6 μποφόρ.
Στο νότιο Αιγαίο θα εξακολουθήσουν αρχικά να πνέουν νότιοι – νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, αργότερα όμως θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς με τη ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -3 εως 8 βαθμούς, στα κεντρικά από 2 εως 12 βαθμούς, στα νοτιότερα ηπειρωτικά από 6 εως 15 βαθμούς ενώ στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα κυμανθεί από 10 εως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική περιμένουμε άστατο καιρό με λίγες νεφώσεις και πιθανότατα να βρέξει στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ, στα ανοιχτά εως και 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 8 εως 15 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις που θα πυκνώσουν και ίσως βρέξει για λίγο στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 εως 10 βαθμούς Κελσίου.

Read More

And More