Έρχονται βροχές και καταιγίδες! Η πρόβλεψη για την εβδομάδα

Έρχονται βροχές και καταιγίδες! Η πρόβλεψη για την εβδομάδα | tlife.gr

Καταγίδες αναμένονται σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.Λίγα χιόνια στα ορεινά. Νοτιάδες μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και το μεσημέρι-απόγευμα καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και από το βράδυ νότιοι νοτιοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις και από το μεσημέρι τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τη νύχτα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου.Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν. Σποραδικές βροχές αρχικά στη δυτική Μακεδονία και από το απόγευμα στα υπόλοιπα. Από το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Από το βράδυ χιόνια θα πέφτουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά νότιοι 4 μποφόρ. από το βράδυ από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο μείον 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Σε νησιά Ιόνιου, ‘Ηπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές. Καταιγιδες θα εκδηλωθούν στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές οι οποίες στη νότια Πελοπόννησο το πρωί κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοιθα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο από 4 έως 12 βαθμούς.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες στα νότια που τοπικά θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια θαλάσσια 6 και πιθανόν πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και απο το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές που το απόγευμα θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν καταιγίδες που το βράδυ τοπικά θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βορειότερα από 4 έως 12 βαθμούς

Η πρόγνωση του καιρού μέρχι την Πέμπτη

Τη Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις με βροχές.Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα και το πρωί στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη. Σποραδικές καταιγίδες στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις στα βόρεια και κεντρικά ορεινά και από το βράδυ και σε πεδινές περιοχές της βορειοανατολικής χώρας. Σταδιακά από το μεσημέρι τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν και στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση απο τα βόρεια.

Την Τρίτη αναμένονται στα δυτικά λίγες νεφώσεις. Στα βόρεια τις πρωινές ώρες τοπικές νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχή στα νοτιότερα και βροχή η χιονόνερο στα βορειότερα. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Ευβοίας. Σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα δυτικά ασθενείς και πρόσκαιρα το πρωί στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρακαι θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός το πρωί και τη νύχτα στα βόρεια ηπειρωτικά.

Την Τετάρτη στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα στα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα νοτιοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στα νοτιότερα και στα βορειότερα βροχή η χιονόνερο. Λίγα χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Ευβοίας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, που το βράδυ θα γίνουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Στα βόρεια κατά τόπους θα είναι ισχυρός.

Την Πέμπτη αναμένονται λίγες νεφώσεις που θα είναι αυξημένες στα δυτικά . Ασθενείς βροχές στα νοτιοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χωρα ενώ παγετος θα σημειωθεί το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά

READ more